Dolar 32,5138
Euro 34,7887
Altın 2.431,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 27°C
Az Bulutlu
Eskişehir
27°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 25°C
Cts 22°C
Paz 21°C

Yeşeren Sonbaharım

11 Eylül 2019 14:03
A+
A-

 

“Bugün sahip olduklarını yarın kaybedebilmek gibi, asla sahip olamadıklarına mucizevi bir şekilde ulaşmaktı hayat. Bugünle dün arasında tecrübeler kazanarak, bir günü doyasıya yaşayabilmek..Bugün aldığın nefesi yarın alamamak kadar gerçek değil mi hayat? Her gün gözlerimi açtığımda yeni bir günü daha bir neşeli karşılıyorum, başıma nelerin geleceğini bilmeyerek ama inadına gülümseyerek.  Akıp giden zamanda her gün bir şeyleri kazanarak ve kaybederek.. Ama bu kazançların ve kayıpların arasında en çok kendimi keşfederek yaşıyorum işte hayatı.“

Hoş geldin Eylül…

Sarartıp dökeceksin yine yapraklarını. Savuracaksın rüzgârınla, dağıtacaksın saçlarımızı; belki de hayatlarımızı. Yeni yeni yeşerttiğimiz umutlarımıza neler yapacaksın kim bilir? Hastalıkla boğuştuğum şu günlerde, sanki bu eylül bir mucize olacakmış da, gelen kış değil de ilkbaharım gibi olacak… Öyle mi olacaktı yoksa öyle mi olmasını diliyordum bilmiyorum ama içimde yeşeren umut parçalarımdı, bunu biliyorum.

Ah Eylül…

Belki hiç birimiz istediğimiz gibi yaşayamıyorduk sonbaharı. Hatta belki de her seferinde sonbahar gelmeden sararıp dökülüyordu gönlümüzün yaprakları. Kaybettiklerimizi, yapamadıklarımızı, yapıp bir daha tekrarlayamadıklarımızı, çok sevip unutamadıklarımızı ansızın eski bir şarkıya yakalanıp hatırladığımız, o buram buram hüzün kokan bahardaydık yine.

Bu kez sevinç gözyaşlarını döktürsen bize keşke. Yüreğimizin derinliklerinde sakladığımız, gökyüzüne uçurduğumuz dileklerimizi keşke kabul etmiş olsan. Gelişinle birlikte mucizelerini önümüze sunsan. İşte o zaman Sonbahar’ı bile sevebilirdim. Sararıp dökülen yapraklar, belki bu kez hiç hüznü çağrıştırmayacak bana. Mucizeyle kabul olan dileklerim olursa bu bahar, işte o zaman gülümseyeceğim Eylül’e kocaman;hüzün kokmadan..

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.