Dolar 32,5237
Euro 34,7479
Altın 2.491,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 25°C

Uluslararası Uzay İstasyonu’na kenetlenme kapısı yerleştirildi

Uluslararası Uzay İstasyonu’na kenetlenme kapısı yerleştirildi
22 Ağustos 2019 18:49
A+
A-

Bir araya getirilen modüllerin birleştirilmesiyle inşa edilmiş olan ve alçak Dünya yörüngesine yerleştirilmiş bir uzay üssü olan Uluslararası Uzay İstasyonu’ndaki astronotlar çalışmalarına devam ederken, bir yandan da istasyona yeni parçalar eklenmeye devam ediyor.

Amerikan Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), Uluslararası Uzay İstasyonu’na (UUİ) yeni bir kenetlenme kapısı (IDA-3) yerleştirildiğini duyurdu.

NASA’dan yapılan açıklamada, astronotlar Nick Hague ve Andrew Morgan’ın monte ettiği kenetlenme kapısının, gelecekte ticari uzay araçları tarafından kullanılacağı belirtildi.

IDA-3’ün, SpaceX ve Boeing tarafından bu yıl sonu ya da gelecek yıl başında uzaya gönderilecek astronotlar tarafından kullanılması hedefleniyor.

uui

Uluslararası Uzay İstasyonu’na, Şubat 2015 ve Temmuz 2016’da iki kenetlenme iskelesi (IDA-1 ve IDA-2) kurulmuştu. IDA-1, SpaceX aracının Temmuz 2015’teki inişi sırasında meydana gelen kaza sırasında imha olmuştu.

SpaceX, bu yılın sonuna kadar astronotların da içinde bulunduğu ilk test uçuşunu gerçekleştirmeyi hedefliyor.

BOEING MEKİĞİ TEST EDECEK

Öte yandan, Ticari Mürettebat Geliştirme Programı içinde yer alan ABD’li havacılık şirketi Boeing de “Starliner” adlı personel taşıyıcı mekiğinin insansız uçuş testini bu yıl sonunda, insanlı uçuş testini de gelecek yıl yapmaya planlıyor.

NASA, kamu kaynaklarıyla yürütülen Discovery, Endeavour ve Atlantis uzay mekiği programlarını 2011’de art arda sonlandırmasının ardından uzaya insanlı uçuş gerçekleştirmiyordu.

Aşağıdaki bağlantıdan Ensonhaber Teknoloji Instagram hesabını takip ederek güncel teknoloji haberlerine anında ulaşın.

@eshteknoloji

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.