Dolar 42,8248
Euro 50,6580
Altın 6.177,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 7°C
Çok Bulutlu
Eskişehir
7°C
Çok Bulutlu
Sal 7°C
Çar 8°C
Per 7°C
Cum 6°C

Bu kurs kadınlara güç kattı

Bu kurs kadınlara güç kattı
21 Aralık 2025 18:54
A+
A-

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, kadınların günlük yaşamda karşılaştıkları teknik sorunları kendi başlarına çözebilmelerini desteklemek amacıyla düzenlediği “Kadınlara Araba Bakım Kursu”nu başarıyla tamamladı. Dört hafta süren eğitim programının ardından katılımcılara sertifikaları, düzenlenen törenle takdim edildi.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Eşitlik Birimi ile Makine İkmal Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı iş birliğinde gerçekleştirilen kursun teorik eğitimi, Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi’nde, teorik eğitimi ise Makine İkmal Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı’nda yapıldı. Eğitim süresince kadınlar; basit araç arızalarının giderilmesi, güvenli sürüş öncesi yapılması gereken kontroller ve temel bakım uygulamaları hakkında hem teorik hem de pratik bilgiler edindi.

Kursun amacıyla ilgili konuşan Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Selim Öztop, araba bakımının “erkek işi” olarak görülmesine karşı durduklarını vurgulayarak, “Bu çalışmalarla cinsiyet eşitsizliğini ortadan kaldırmayı hedefliyoruz. Araba bakımının bir cinsiyeti olmadığını göstermek bizim için çok önemli. Katılım gösteren tüm kadınları tebrik ediyorum.” dedi.

Eşitlik Birimi Sorumlusu Ceyda Söğüt ise kursun toplumsal cinsiyet eşitliğine katkı sağladığını belirterek, “Dört hafta süren kursumuzda lastik değiştirme, motor bakımı, silecek tamiri gibi uygulamalı eğitimler verdik. Kadınların bu alanda güçlenmesini çok önemsiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Eğitimi uygulamalı olarak veren Makine İkmal Bakım ve Onarım Dairesi eğitmeni Gökhan Gökbel de kursun içeriğine değinerek, “İlk üç hafta teorik, son hafta ise atölyede uygulamalı eğitim yapıyoruz. Eskişehir’deki tüm kadınlarımızı bu kursa katılmaya davet ediyoruz.” dedi.

Kursa katılan kadınlar ise eğitimden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Katılımcılar, lastik değiştirmeden silecek tamirine kadar pek çok konuda bilgi sahibi olduklarını belirterek Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce’ye teşekkür etti. Kadınlar, kursun özgüvenlerini artırdığını ve artık araçlarının bakımını kendilerinin yapabileceklerini ifade etti.

MOBİL REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.