Dolar 49,4180
Euro 55,5383
Altın 6.608,68
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 15°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
15°C
Hafif Yağmurlu
Per 15°C
Cum 10°C
Cts 15°C
Paz 15°C

Eskişehir’de iki yeni otoparkın çalışmalarına başlandı

Eskişehir’de iki yeni otoparkın çalışmalarına başlandı
Reklam
5 Nisan 2026 21:33
A+
A-

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından ulaşım konforunu artırmaya yönelik yatırımlar hız kesmeden devam ediyor. Belediye vatandaşların park sorununu en aza indirmek amacıyla Sümer Mahallesi ve Osmangazi Mahallesi’nde iki ayrı yeni otopark çalışmalarına başladı.

Bu kapsamda, Akarbaşı Mahallesi’nde Atatürk Bulvarı ile Şehit Güngören Bostan Sokak kesişiminde 40 araç kapasiteli yeni bir otopark alanı geçtiğimiz aylarda hizmete açılmıştı. Büyükşehir Belediyesi, şimdi de Sümer Mahallesi ve Osmangazi Mahallesi’nde iki ayrı yeni otopark alanları için çalışmalara başladı. Şehrin farklı noktalarında eş zamanlı yürütülen projelerle toplamda 17 bin metrekarelik alan otopark olarak düzenlenerek vatandaşların kullanımına sunulacak.
“2026 Eskişehir Yılı” projeleri kapsamında planlanan yatırımlarla birlikte, kent genelindeki otopark kapasitesinin 600 araca ulaşması hedefleniyor. Özellikle Kanlıkavak Parkı, İskele 26 çevresi, Uluönder Tramvay Durağı ve Vecihi Hürkuş Havacılık ve Teknoloji Parkı gibi kritik noktalarda hayata geçirilecek yeni otopark projeleri, şehir içi ulaşımı daha akıcı hale getirecek.

Reklam

Büyükşehir Belediyesi, otopark yatırımlarının planlanan takvim doğrultusunda hızla sürdüğünü belirterek, yapılan çalışmaların Eskişehir’in modern ve yaşanabilir şehir kimliğine önemli katkı sağlayacağını ifade etti.

Reklam
ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.