Dolar 46,8744
Euro 53,7110
Altın 6.192,23
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 29°C
Açık
Eskişehir
29°C
Açık
Per 30°C
Cum 26°C
Cts 29°C
Paz 30°C

Bakan Göktaş, Yaşlı Aktif Yaşam Merkezi’ni hizmete açtı

Bakan Göktaş, Yaşlı Aktif Yaşam Merkezi’ni hizmete açtı
Reklam
9 Temmuz 2026 18:33
A+
A-

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Vali Dr. Erdinç Yılmaz, AK Parti Eskişehir Milletvekili Ayşen Gürcan, AK Parti Eskişehir İl Başkanı Gürhan Albayrak ile birlikte Fethi Yılmaz Sezer Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi bünyesinde hizmet verecek Yaşlı Aktif Yaşam Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi.
Açılışta konuşan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ise hükümet olarak yerinde yaşlanmayı ve aktif yaşamı önceleyen bir vizyonla hareket ettiklerini ifade ederek, geçen yıl hizmete açılan Fethi Yılmaz Sezer Huzurevi’nin ardından bugün de 50 kişi kapasiteli Yaşlı Aktif Yaşam Merkezi’ni hizmete sunmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
Eskişehir’de yürütülen sosyal destek çalışmalarına da değinen Bakan Göktaş, Evde Bakım Yardımı kapsamında geçen yıl 477 milyon lira kaynak aktarıldığını, Haziran ayı itibarıyla 3 bin 458 vatandaş için toplam 47 milyon lira ödeme gerçekleştirildiğini ve Ulusal Vefa Programı kapsamında bin 240 vatandaşa hizmet sunulduğunu belirtti.
Bakan Göktaş, yaşlı bireylerin büyük çoğunluğunun kendi evlerinde yaşamayı tercih ettiğini belirterek, Yaşlı Aktif Yaşam Merkezleri sayesinde büyüklerin gün içerisinde fizyoterapi, sosyal ve kültürel faaliyetlerden yararlanırken akşam saatlerinde ailelerinin yanında yaşamlarını sürdürebildiklerini ifade etti.
Vali Dr. Erdinç Yılmaz ise, büyüklerin toplumun hafızası, tecrübesi ve rehberi olduğunu vurgulayarak, “Bir toplumun olgunluğu, büyüklerine gösterdiği vefayla ölçülür. Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz bu merkez, büyüklerimizi sosyal hayatın içinde tutan, aktif ve sağlıklı yaşlanmalarını destekleyen örnek bir projedir.” dedi.
Eskişehir’in Yunus Emre’nin sevgi anlayışını ve Nasreddin Hoca’nın hikmetini yaşatan bir şehir olduğuna dikkat çeken Vali Yılmaz, Türkiye’de örnek niteliği taşıyan merkezin yaşlı dostu şehir vizyonuna önemli katkı sağlayacağını belirterek, merkezin hayata geçirilmesinde emeği geçen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’a ve katkı sunan herkese teşekkür etti.
Açılışın ardından Bakan Mahinur Özdemir Göktaş ve Vali Dr. Erdinç Yılmaz, merkezi gezerek yürütülecek çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Reklam
Reklam
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.