Dolar 32,5537
Euro 34,8763
Altın 2.428,26
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 27°C
Az Bulutlu
Eskişehir
27°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 25°C
Cts 22°C
Paz 20°C

Bakandan müjde geldi; Tesla’dan Türkiye pazarı için önemli hamle!

Bakandan müjde geldi; Tesla’dan Türkiye pazarı için önemli hamle!
11 Ocak 2023 21:13
A+
A-

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, otomotivde dünya devi marka olan Tesla’nın Türkiye pazarına girmek istediğini söyledi.
ABD ziyareti kapsamında Silikon Vadisi’ne giden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Tesla’nın Fremont Fabrikası’nı ziyaret etti. Buradaki görüşmelerin detaylarını paylaşan Bakan Varank, “Tesla otomotiv endüstrisinde geleceğin otomobil markalarından bir tanesi. Avrupa piyasasında Almanya’da kurduğu fabrikayla etkili olmaya çalışıyor, Türkiye pazarına da girmek istiyor. Tesla’nın şu anda şarj istasyonlarıyla beraber Türkiye piyasasına girmekle ilgili faaliyetleri devam ediyor. Aslında daha önce Türkiye’ye geleceklerdi ama kendi iç değerlendirmelerinden dolayı süreç biraz daha uzadı” dedi.

Varank ayrıca, Tesla’nın Türkiye’ye teknoloji alanında yatırım yapmasını önemsediklerini ve Türkiye’nin özellikle yatırım ve AR-GE anlamında çok ciddi bir teşvik sistemine sahip olduğuna değindi. Varank, “‘Gelin bundan istifade edin, yatırım yapın’ dedik. Pazara girmek kendileri açısından önemli ama bizim açımızdan da teknoloji ve üretim yatırımı yapmaları önem taşıyor. Bunlarla ilgili tekliflerimizi sunduk. Şu anda Tesla’nın halihazırda Türkiye’den tedarikçileri var” diye konuştu.

ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.