Dolar 44,0682
Euro 51,1656
Altın 7.315,41
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 11°C
Az Bulutlu
Eskişehir
11°C
Az Bulutlu
Cts 9°C
Paz 10°C
Pts 12°C
Sal 13°C

8 Mart konseri büyüledi

8 Mart konseri büyüledi
6 Mart 2026 23:59
A+
A-

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası, bu hafta orkestra şefi Öykü Yanık yönetiminde, keman sanatçısı Gülen Ege Serter ve viyola sanatçısı Pınar Basalak solistliğinde unutulmaz bir konsere daha imza attı. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında düzenlenen konserin biletleri günler öncesinden tükenirken, sanatseverler salonu tamamen doldurdu.

Konserin ilk bölümünde G. Verdi’nin La Traviata Operası Uvertürü seslendirildi. Verdi’nin dramatik anlatım gücünü yansıtan bu etkileyici eser dinleyicilerden büyük beğeni topladı.

 Ardından M. Bruch’un keman ve viyola için bestelediği konçerto seslendirildi. Bestecinin geç dönem önemli eserlerinden biri olan bu konçertoyu başarıyla yorumlayan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası ile solistler Gülen Ege Serter ve Pınar Basalak, uzun süre alkışlandı. Yoğun alkışlar üzerine yeniden sahneye gelen Serter ve Basalak, bis yaparak sanatseverlere teşekkür etti.Konserin ikinci bölümünde ise A. Dvořák’ın 9. Senfonisi, “Yeni Dünyadan” seslendirildi. Bestecinin 1893 yılında yazdığı ve en tanınmış eserlerinden biri olan bu senfoni, romantik dönem senfonik repertuvarının en önemli yapıtları arasında kabul edilmektedir. Melodik zenginliği ve güçlü anlatımıyla dikkat çeken eser, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası’nın başarılı yorumu ile sanatseverlerin büyük beğenisini topladı.

Konsere katılanlar arasında yer alan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Hasan Ünal, konser sonunda yaptığı konuşmada orkestra şefi Öykü Yanık’a, solistler Gülen Ege Serter ve Pınar Basalak’a, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası sanatçılarına ve tüm sanatseverlere teşekkür ederek 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutladı. 

Unutulmaz konser, alkışlar eşliğinde sona erdi. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Kültür Merkezi’nde (Opera), 10 Mart 2026 Cuma günü saat 20.30’da, piyanist Gökhan Aybulus ve keman sanatçısı Onur Şenler’in sahne alacağı Oda Müziği Konseri sanatseverlerle buluşacak.

MOBİL REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.