Dolar 32,3680
Euro 34,9630
Altın 2.325,55
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Az Bulutlu
Eskişehir
25°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C
Sal 18°C

Akademik buluşlarda patent stratejileri ve başarı örnekleri konuşuldu

Akademik buluşlarda patent stratejileri ve başarı örnekleri konuşuldu
6 Kasım 2019 13:25
A+
A-

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi Söyleşi Günleri, alanında uzman konuşmacıları katılımcılarla buluşturmaya devam ediyor.
Bu kapsamda Açıköğretim Fakültesi 9. kat toplantı salonunda gerçekleştirilen “Akademik Buluşlarda Patent Stratejileri ve Başarı Örnekleri” başlıklı seminerin konuşmacısı ise fikri mülkiyet alanı uzmanlarından Fatih Yalınbaş’tı. Fikri mülkiyet ve patent kavramlarının ne olduğuna değinen Fatih Yalınbaş, konuya ilişkin olarak, “Fikri mülkiyet; insan zihninden çıkan fikirlerin aidiyetiyle alakalı bir durum olup, orijinal fikirlerinizin, size olan aidiyetini sağlamak için oluşturulmuş bir hukuk mekanizmasıdır. Patent ise teknik açıdan bunun en önemli tarafında yer alır. Sanayinin gelişmesi, teknolojinin ilerlemesi için insanların kendi fikirlerini toplumla paylaşabilme cesareti göstermeleri adına ülkenin hukuk sisteminin getirdiği bir koruma mekanizmasıdır. O patent sayesinde siz, buluş fikrinizi insanlığa açarsınız ve toplum da bunu sizin adınıza korur. Ayrıca bunun üretim hakkı da sadece size ait olur” dedi.
Yalınbaş, seminer kapsamında fikri mülkiyet ve patent kavramlarının yanı sıra fikri mülkiyetin korunması, tescili ve ticarileştirmesi, patentin temelleri, patent sürecinde gizliliğin önemi, patent başvurusunun içeriği, Türkiye’de ve Avrupa’daki patent süreçleri gibi konularda da katılımcılara bilgiler aktardı.
Seminer, soru cevap bölümünün ardından Açıköğretim Fakültesi Uzaktan Öğretim Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gülsün Meriç’in, Fatih Yalınbaş’a teşekkür belgesi takdimi ile sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.