Dolar 32,5243
Euro 34,8011
Altın 2.430,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 27°C
Az Bulutlu
Eskişehir
27°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 25°C
Cts 22°C
Paz 21°C

Altan Gördüm, Tiyatro Günleri kapsamında Eskişehir’de

Altan Gördüm, Tiyatro Günleri kapsamında Eskişehir’de
14 Ocak 2024 14:31
A+
A-

Tepebaşı Belediyesi, Oyuncular Sendikası ve Tepebaşı Belediyesi Gençlik Tiyatrosu iş birliği ile düzenlenen Tiyatro Günleri kapsamında ünlü oyuncu Altan Gördüm, Eskişehirli tiyatro severlerle buluştu.

Tepebaşı Belediyesi, Oyuncular Sendikası, Tepebaşı Belediyesi Gençlik Tiyatrosu iş birliği ile düzenlenen Tiyatro Günleri devam ediyor. Tiyatroların, atölyelerin, panellerin ve söyleşilerin de yer aldığı etkinlikler 5 farklı mekanda Eskişehirlilerle buluşuyor. Bu kapsamda ünlü oyuncu Altan Gördüm, Eskişehirlilerle buluştu.

“Öğrenci kenti olmasının avantajı var”

Atila Özer Karikatürlü Ev’de düzenlenen söyleşide Gördüm, tiyatroya nasıl başladığını anlattı. Gördüm, “Hayalinizin peşinden gidin. Ama hayatın da gerçekleri var. Birkaç özel tiyatro haricinde sponsor olmayınca inandığınız oyunları oynamak zorlaşıyor. Tiyatroya büyük bir emek harcamak gerekiyor. Eskişehir’in öğrenci kenti olmasının avantajı var. Tiyatro salonlarını doldurabiliyor. Ama İstanbul’da bir salon kiralıyorsun, dolduramıyorsun” dedi.

“Eskişehir aydın bir kent”

Katılımcıların sorularını da yanıtlayan Gördüm, ‘Eskişehir’de neden devlet tiyatrosu yok?” sorusuna “Eskişehir’de şehir tiyatrosu var evet. Ama İstanbul’da da var şehir tiyatrosu bunun yanında devlet tiyatrosu da var. Eskişehir’e biraz ceza mı veriyorlar acaba? Zaten aydın bir kent daha da aydınlanmamasını mı istiyorlar” şeklinde cevap verdi.

“Akıcı metin varsa başarılı olursun”

Gördüm, kendisine seslendirme ile ilgili yöneltilen soruya ise “İyi bir seslendirme iyi bir çeviriden başlar. Bazı kelimeleri birebir Türkçeye çevirdiğin zaman da olmuyor. İyi bir metin varsa akıcı bir metin varsa başarılı olursun, zor gelmez. Bazı kelimeleri Türkçeye göre uyarlamak gerekiyor. Aynı zamanda ideal bir seslendirme yapacaksanız da filmin orijinalini alıp prova yapmak lazım” diye cevapladı.

Etkinlik çektirilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.