Dolar 41,9722
Euro 48,7776
Altın 5.586,48
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 19°C
Az Bulutlu
Eskişehir
19°C
Az Bulutlu
Çar 20°C
Per 19°C
Cum 22°C
Cts 21°C

Anadolu Üniversitesi, Türk Üniversiteler Birliği 8. Genel Kurulu’na katıldı

Anadolu Üniversitesi, Türk Üniversiteler Birliği 8. Genel Kurulu’na katıldı
22 Ekim 2025 12:04
A+
A-

Anadolu Üniversitesi, Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te, Taşkent Uluslararası Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen Türk Üniversiteler Birliği (TURKUNIB) 8. Genel Kurulu Toplantısı’na katıldı.

Genel Kurul, hâlihazırda TURKUNIB Dönem Başkanlığını yürüten Taşkent Uluslararası Üniversitesi’nin ev sahipliğinde yapıldı ve Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Mirvokhid Azimov’un başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya, Türk dünyasında yükseköğretim alanındaki iş birliğini geliştirmeyi amaçlayan 70’ten fazla üye üniversitenin rektörleri, akademisyenleri ve temsilcileri katıldı. Anadolu Üniversitesi’ni Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erkan Erdemir’in temsil ettiği toplantıda, Genel Kurul gündeminde yer alan önemli konular ele alındı. Bu çerçevede, TDT Sekretaryası tarafından hazırlanan “TURKUNIB Daimî Sekretaryasının ve Orhun Değişim Programı için özel bir Program Fonu’nun kurulmasına ilişkin kavram belgesi” değerlendirildi.
Toplantıda ayrıca, Türkiye Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK), TURKUNIB’in ve Orhun Değişim Programı’nın kurumsal yapısının güçlendirilmesine yönelik önerileri ile Macaristan Hükümeti’nin, ortak bir Araştırma, Geliştirme ve Yenilik (Ar-Ge ve İnovasyon) Fonu kurulması ve Orhun Değişim Programı’nın daha da geliştirilmesine ilişkin teklifleri görüşüldü.

Genel Kurul, TURKUNIB’e 62 yeni üniversitenin üye olarak kabul edilmesine karar vererek, Türk dünyasında akademik dayanışmanın artmakta olduğunu ve iş birliği ağının giderek genişlediğini bir kez daha ortaya koydu.

Prof. Dr. Erkan Erdemir, bir dizi ziyarette bulundu

Prof. Dr. Erkan Erdemir, ayrıca Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Taşkent Bürosu’nu da ziyaret ederek kayıt yaptıran öğrencilerle bir araya geldi.

Özbekistan’ın ikinci büyük şehri olan Semenkant’a da ziyarette bulunan Prof. Erdemir burada Türkiye Cumhuriyeti Semerkant Başkonsolosu Serdar Deniz’i ziyaret ederek Anadolu Üniversitesinin çalışmalarına verdikleri destekten ötürü teşekkür etti.

MOBİL REKLAM ALANI

Semerkant ziyaretinin bir parçası olarak Semerkant Devlet Üniversitesi’ni de ziyaret eden Prof. Dr. Erdemir burada üniversitenin uluslararası ilişkilerden sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Akhatov Akmal ile bir araya gelerek iki üniversite arasındaki muhtemel iş birliği alanları ile ilgili görüş alışverişinde bulundu.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.