Dolar 32,6002
Euro 34,7940
Altın 2.410,15
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 31°C
Az Bulutlu
Eskişehir
31°C
Az Bulutlu
Çar 27°C
Per 21°C
Cum 25°C
Cts 24°C

Ataç’tan Kazım Kurt’a ağır gönderme!

Ataç’tan Kazım Kurt’a ağır gönderme!
12 Temmuz 2023 17:36
A+
A-

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, son günlerde “CHP’de değişim” konusu üzerinden yaşanan tartışmalara ilişkin bir açıklama yaptı.

Başkan Ataç’ın konuya ilişkin açıklaması şu şekilde:

“Eskişehir’in değerli basın mensupları…

Son günlerde, mensubu olmaktan gurur duyduğum partim Cumhuriyet Halk Partisi’nde “Değişim” çağrıları üzerinden başlayan bir tartışma yaşanmaktadır.

Söz konusu tartışmalara ilişkin olarak da siz değerli basın mensupları tarafından sıklıkla görüşlerim sorulmakta ve bir değerlendirmede bulunmam istenmektedir.

Öncelikle bu konuya ilişkin görüşlerimi yaygın basında görev yapan gazetecilerle birebir paylaşmayı çok da doğru bulmadığımı ifade etmek isterim.

Dolayısıyla; konu ile ilgili düşüncelerimi, bugüne kadar eleştiri ve takdirleriyle bizlere yol gösterici olan Eskişehir basını ile paylaşmayı daha uygun bulduğumu özellikle belirtiyorum.

Partimizde yaşananlara ilişkin söylemek istediklerime gelince:

CHP’de değişim önceliği genel başkanlık makamından önce, parti tüzüğümüzde yer alan ve anti demokratik olduğuna inandığım bazı maddelerin değişmesi net olmalıdır.

Zira…

Söz konusu maddeler değişmediği takdirde genel başkanlık koltuğunda oturan isimlerin değişmesi hiçbir anlam ifade etmeyecektir. Partide sistemin demokratik bir şekilde işleyişini aksatan tüzük maddeleri kesinlikle değişmeli, bu değişimi gerçekleştirebilmek için de bir tüzük kurultayı acilen toplanmalıdır.

Genel başkanlık tartışması, kurultay öncesi yapılması gereken bir tartışmadır. Mahalli seçimler öncesi genel başkanlık için isim tartışmasının yaşanıyor olması, seçimlere yönelik olumsuz sonuçlar doğuracak olaylara neden olabilecektir.

Seçim bölgelerimizde seçmenlerimizin güvenini alan biz belediye başkanlarının görevi, parti içi mücadele ve bu mücadelede taraf olmaktan çok, görevimizin son gününe kadar halkımıza en iyi şekilde hizmet vermeyi sürdürmektir.

Hiçkimsenin Eskişehir’in geleceğine yönelik olabileceklerle ilgili niyet okuma haddi olmamalıdır. Takdir her zaman Eskişehir halkınındır. Herkes kendi bölgesi özelinde gerekli özeleştiri, değerlenmesini yapabilir.

CHP’de değişim kadar gelişime de ihtiyaç vardır.

Kurtuluş ve kuruluşun partisi olarak köklü, tarihsel ve ayrıcalıklı bir mirasa sahip olan CHP, yıllardır devam eden baskıcı bir yönetim anlayışından kurtulmada halkımızın umudu olmuş, olmaya da devam edecektir…

Bir an önce iç hesaplaşmamızı sona erdirip ve ülkemizin aydınlık geleceği için yenilenme hareketini şekillendirecek politikalar etrafında stratejiler üretmeliyiz.

Önümüzde yerel seçimlerde kentimizin geleceği için partimin bana vereceği her göreve hazırım. Hemşehrilerimizden aldığımız güç ile çalışmaya, “en iyi siyaset, en iyi hizmettir” ilkesi ile kentimize değer katmaya devam edeceğim.

1999’dan beri Eskişehir halkının bize olan güven ve desteğine karşı sonsuz minnetimi iletmek isterim.”

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.