Dolar 43,0338
Euro 50,3365
Altın 6.200,48
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 9°C
Çok Bulutlu
Eskişehir
9°C
Çok Bulutlu
Sal 10°C
Çar 12°C
Per 14°C
Cum 3°C

Başkan Ataç: “Bir can bir umuttur”

Başkan Ataç: “Bir can bir umuttur”
5 Ocak 2026 21:59
A+
A-

Tepebaşı Belediyesi Doğal Yaşam Merkezi, sokak hayvanlarının sıcak bir yuvaya kavuşmaları için faaliyetlerine devam ediyor. 2025 yılında sahiplendirilen sokak hayvanı sayısı 626, kısırlaştırılan sokak hayvanı sayısı ise bin 769 oldu.

2009 yılından bugüne 14 bin 704 sokak hayvanını sahiplendirerek tüm belediyelere örnek olan Tepebaşı Belediyesi Doğal Yaşam Merkezi, çalışmalarına devam ediyor. Sokak hayvanlarını sıcak bir yuvaya kavuşturan duyarlı vatandaşlar tüm kent halkına, “Satın alma, sahiplen” diyerek can dostlara kucak açmalarını tavsiye ediyor. 2025 yılında merkez tarafından sahiplendirilen kedi ve köpek sayısı 626 oldu. Yıl boyunca yapılan çalışmalar kapsamında bin 769 kedi ve köpek de kısırlaştırıldı. Öte yandan merkezde, yine 2025 yılında 4 bin 429 sokak hayvanının tedavisi yapıldı.

2025 yılı verileriyle beraber 2009 yılından bu yana toplam tedavi edilen hayvan sayısı 46 bin 642, kısırlaştırılan hayvan sayısı 26 bin 700, sahiplendirilen hayvan sayısı ise 14 bin 704 oldu.

Başkan Ataç: Can dostlarımız için özveri ile çalışıyoruz

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, Doğal Yaşam Merkezi’nin çalışmaları hakkında şöyle konuştu:

Tepebaşı’nda bizler, yaşamın her halini ve her canı eşit derecede önemseyen bir anlayışla çalışıyoruz. Sokakta yaşayan can dostlarımız da bu anlayışın ayrılmaz bir parçası. Doğal Yaşam Merkezimiz, özverili çalışmalarıyla yüksek rakamlara ulaştı. Ama bizler biliyoruz ki bu rakamlar, yalnızca istatistik değil; her biri bir yaşam, her biri bir umut demektir. Burada özellikle duyarlı hemşehrilerimize teşekkür etmek istiyorum. “Satın alma, sahiplen” diyerek can dostlarımıza yuva olan, onları ailelerinin bir parçası haline getiren her vatandaşımız, bu başarının en önemli paydaşıdır. Biz Tepebaşı Belediyesi olarak, merkeze değil herkese, yalnızca insana değil tüm canlılara hizmet anlayışımızdan asla vazgeçmeyeceğiz. Can dostlarımız için daha yaşanabilir, daha merhametli bir kent yaratmak adına çalışmalarımız artarak devam edecek.

MOBİL REKLAM ALANI

Sokak hayvanlarını evlerine kabul eden duyarlı vatandaşlar da tüm kent halkına, “Satın alma, sahiplen” diyerek can dostlara kucak açmaları tavsiyesinde bulunuyor. Bursa Çevre Yolu 4. kilometrede hizmet veren Doğal Yaşam Merkezi’ne, 444 44 26 numaralı telefondan ulaşılabiliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.