Dolar 49,0327
Euro 55,3607
Altın 6.563,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 18°C
Az Bulutlu
Eskişehir
18°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 17°C
Paz 18°C
Pts 19°C

Başkan Ataç “Hiç bir çocuk ekonomik zorluk nedeniyle eğitimden mahrum kalmamalı”

Başkan Ataç “Hiç bir çocuk ekonomik zorluk nedeniyle eğitimden mahrum kalmamalı”
Reklam
1 Ekim 2026 21:27
A+
A-

Tepebaşı Belediyesi Bahriye Üçok Eğitim ve Gelişim Merkezi’nde güz dönemi dersleri başladı. 26 grupta 367 öğrenciye ulaşan eğitim programı; çocukların akademik başarılarını, özgüvenlerini ve geleceğe dair hayallerini güçlendirmeyi hedefliyor.
Tepebaşı Belediyesi, çocukların eğitimde fırsat eşitliğine erişmesi ve geleceğe daha güçlü hazırlanması amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Bahriye Üçok Eğitim ve Gelişim Merkezi’nde kayıt sürecinin tamamlanmasının ardından dersler başladı.
Merkezde bu dönem 4. sınıflar için 8, 5. sınıflar için 4, 6. sınıflar için 7, 7. sınıflar için 4 ve 8. sınıflar için 3 grup oluşturuldu. Böylece 26 grupta toplam 367 öğrenci eğitim programına dahil oldu. Öğrencilerin 318’ini ara sınıflar, 49’unu ise 8. sınıf öğrencileri oluşturuyor.
Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, “Gelecek, o toplumun çocuklara sağladığı imkânlarla belirlenir. Eğitim; çocuğun kendine inanması, sorgulaması, hayal kurması, özgürleşmesi ve hayata eşit koşullarda tutunabilmesidir. Bu nedenle eğitim, bir çocuğun hayatına açılan en güçlü kapıdır” dedi. Başkan Ataç, “Çocuklara yapılan her yatırımın, aslında kentin ortak geleceğine yapılan yatırım olduğunun bilincindeyiz. Onların bugün kurduğu hayaller, yarının daha adil, daha üretken ve daha güçlü Türkiye’sini oluşturacak” diye konuştu.
Başkan Ataç “367 çocuğumuzun eğitim yolculuğuna eşlik ediyoruz”
Hiçbir çocuğun ekonomik ya da sosyal koşulları nedeniyle eğitimden geri kalmaması gerektiğini belirten Ataç, “En temel sorumluluklarımızdan biri, çocukların önündeki engelleri kaldırmak ve onlara güvenli, nitelikli gelişim alanları sunmaktır. Bahriye Üçok Eğitim ve Gelişim Merkezimizde 367 öğrencimizin eğitim yolculuğuna eşlik ediyoruz. Her bir çocuğumuzun potansiyeline inanıyor; onların daha donanımlı, özgüvenli, mutlu ve çağdaş bireyler olarak yetişmeleri için çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.
Matematik, fen bilimleri, Türkçe, İngilizce ve sosyal bilgiler derslerinin yanı sıra rehberlik çalışmalarıyla desteklenen program; çocukların ders başarılarını artırmayı, özgüvenlerini güçlendirmeyi ve sosyal gelişimlerine katkı sunmayı hedefliyor.

Reklam
Reklam
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.