Dolar 48,4773
Euro 56,4970
Altın 6.890,86
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 29°C
Açık
Eskişehir
29°C
Açık
Per 31°C
Cum 31°C
Cts 33°C
Paz 33°C

Başkan Ünlüce, 5 gün süren festivale destek veren kent halkına teşekkür etti

Başkan Ünlüce, 5 gün süren festivale destek veren kent halkına teşekkür etti
Reklam
9 Eylül 2026 20:59
A+
A-

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından 2026 Eskişehir Yılı etkinlikleri kapsamında, bu yıl ilk kez ETİ ana sponsorluğunda düzenlenen Uluslararası Eskişehir Porsuk Festivali, beş gün boyunca kenti sanatın, müziğin, sporun ve eğlencenin merkezi haline getirerek görkemli bir finalle sona erdi. Festivali asıl güzelleştirenlerin vatandaşlar olduğuna vurgu yapan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce “Festivalimize gösterdiğiniz yoğun ilgi, verdiğiniz destek ve bu güzel coşkuyu bizimle paylaştığınız için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” dedi.

Cassaba Modern, Espark başta olmak üzere çok sayıda kurum ve kuruluşun destekleriyle gerçekleştirilen festival, Eskişehirlilerin yanı sıra çevre illerden gelen binlerce vatandaşın da yoğun ilgisiyle kentte unutulmaz izler bıraktı.
Eskişehir’in kurtuluş yıl dönümü 2 Eylül’de gerçekleştirilen kara korteji ve nehir korteji ile başlayan festival, Porsuk Çayı’nın iki yakasında kente adeta bir bayram havası yaşattı. Beş gün boyunca Adalar Mevki, Köprübaşı, Sümerpark, İskele26 ve Kentpark olmak üzere kentte düzenlenen etkinliklerde vatandaşlar; konserlerden tiyatro gösterilerine, spordan sanat etkinliklerine kadar birbirinden renkli programlarla dolu dolu günler geçirdi.
KENTPARK’TA UNUTULMAZ FİNAL
Festivalin final akşamı ise müzikseverlere unutulmaz bir gece yaşattı. Mor ve Ötesi sahnesiyle büyük coşku yaşayan Eskişehirliler, Şef Orçun Orçunsel yönetimindeki Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası ve Polifonik Korosunun performansıyla festivalin kapanışına tanıklık etti.
Porsuk’un eşsiz atmosferinde gerçekleşen final konserinde binlerce vatandaş aynı müzikte buluşurken, festival beş gün boyunca kente yayılan enerjisiyle hafızalarda yer etti.
“TEŞEKKÜRLER ESKİŞEHİR”
Festivalin ardından değerlendirmelerde bulunan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, Uluslararası Eskişehir Porsuk Festivali’ne gösterilen yoğun ilgiden dolayı Eskişehirlilere teşekkür etti.
Eskişehir’in festival boyunca ortaya koyduğu birlikteliğin kendileri için büyük bir mutluluk olduğunu belirten Ünlüce, şu ifadeleri kullandı:
“Beş gün boyunca Porsuk’un etrafında, şehrimizin dört bir yanında birlikte çok güzel bir hikâye yazdık. Köprübaşı’ndan Sümerpark’a, İskele26’dan Kentpark’a kadar Eskişehir’in her köşesinde sanatın, müziğin, sporun ve eğlencenin coşkusunu hep birlikte yaşadık.
Bu festivali asıl güzelleştiren, sokakları ve meydanları dolduran siz değerli hemşehrilerimiz oldunuz. Eskişehir’in kültürünü, enerjisini ve misafirperverliğini bir kez daha hep birlikte gösterdik. Festivalimize gösterdiğiniz yoğun ilgi, verdiğiniz destek ve bu güzel coşkuyu bizimle paylaştığınız için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.
Başta ana sponsorumuz ETİ olmak üzere festivalimize katkı sunan, destek veren tüm kurum ve kuruluşlarımıza, sanatçılarımıza, ekip arkadaşlarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.
Porsuk’un aktığı, müziğin ve sanatın şehrimizi sardığı bu güzel günleri hep birlikte yaşadık. İlkini gerçekleştirdiğimiz Uluslararası Eskişehir Porsuk Festivali’nin daha nice güzel buluşmaların başlangıcı olmasını diliyorum. İyi ki varsınız Eskişehir. İyi ki bu şehri birlikte yaşıyor, birlikte güzelleştiriyoruz.”
Beş gün boyunca binlerce kişiyi Porsuk’un çevresinde buluşturan Uluslararası Eskişehir Porsuk Festivali, kentte bıraktığı renkli görüntüler ve unutulmaz anların ardından sona ererken, Eskişehir’in festival coşkusu uzun süre hafızalardan silinmeyecek.

Reklam
Reklam
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.