Dolar 42,9571
Euro 50,5570
Altın 5.994,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 5°C
Çok Bulutlu
Eskişehir
5°C
Çok Bulutlu
Çar 0°C
Per -3°C
Cum 0°C
Cts 6°C

Es Çocuk Evi sakinleri semt pazarını gezdi

Es Çocuk Evi sakinleri semt pazarını gezdi
19 Aralık 2025 21:20
A+
A-

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Es Çocuk Evi ve Sivrihisar Çocuk Evi’nin minik öğrencileri, Yerli Malı Haftası kapsamında anlamlı ve öğretici bir etkinliğe imza attı. Öğretmenleri eşliğinde Tepebaşı bölgesinde kurulan kapalı pazarı ziyaret eden çocuklar, yerli üretimin önemini yerinde öğrenme fırsatı buldu.

Rengârenk tezgâhlar arasında keyifli bir gezi gerçekleştiren minikler, sebzeden meyveye, yerli ürünleri yakından inceleyerek hem öğrendi hem de eğlendi. Pazarcı esnafının sıcak ilgisiyle karşılanan çocuklar, merak ettikleri soruları sordu, yerli ürünlerin nasıl yetiştirildiğini dinledi.

Yerli Malı Haftası’nın anlam ve önemini neşeyle pekiştiren minikler, hep bir ağızdan söyledikleri “Yerli malı yurdun malı, her Türk onu kullanmalı” sözleriyle de dikkat çekti.

Bu özel etkinlik sayesinde çocuklar, erken yaşta bilinçli tüketimin ve yerli üretime sahip çıkmanın önemini öğrenirken, unutulmaz bir gün geçirdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.