Dolar 32,5481
Euro 34,8777
Altın 2.430,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 27°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
27°C
Hafif Yağmurlu
Per 23°C
Cum 25°C
Cts 22°C
Paz 18°C

Eskişehir Valiliği’nden dikkat çeken açıklama!

Eskişehir Valiliği’nden dikkat çeken açıklama!
6 Şubat 2023 14:54
A+
A-

Eskişehir Valiliği, Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen depremin ardından vatandaşlara ayni yardım açıklaması yaptı.
Eskişehir Valiliği’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Değerli Eskişehirliler, ayni yardımlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımız (SYDV) tarafından tek merkezde toplanıp gönderilecektir.Yerel yönetimler de dahil, tüm kamu ve özel kuruluşlar ile vatandaşlarımız yapacakları ayni yardımları tasnif ederek, paketleyerek gönderime hazır bir şekilde SYDV toplama merkezine teslim etmeleri uygun olacaktır. Gönderilecek yardımların sınıflandırılmış olması ve paketlenmesi son derece önem taşımaktadır. TIR veya kamyonlarda kaç çeşit eşya olduğu ve bunların miktarları mutlaka listelenmelidir. AFAD ve SYDV koordinasyonu dışında rastgele toplanmış ve tasnif edilmeden gönderilecek yardımlar deprem bölgesinde ayrıca bir sorun oluşturacağından koordinasyon hayati önem taşımaktadır. Tasnif ve yardım toplama işlemleri; 71 Evler Mah, Cumhuriyet Bulvarı No:230 (Eski Köy Hizmetleri Binası, YİKOB Odunpazarı/ Eskişehir) adresinde yapılacaktır. Kamu oyuna saygı ile duyurulur” denildi.

KRİZ YÖNETİMİ VE KOORDİNASYON MERKEZİ OLUŞTURULDU

Öte yandan Eskişehir Valiliği’nce kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerinden oluşan ‘Kriz Yönetimi ve Koordinasyon Merkezi’ oluşurulduğu bildirildi. Vali Yardımcısı Salih Altun başkanlığında oluşturulan merkeze ilişkin, “6 Şubat 2023 Pazartesi günü saat 04.17 sularında meydana gelen merkez üssü Kahramanmaraş ili Pazarcık ilçesi olan 7.4 lük deprem nedeniyle; afet ve acil durumlara müdahalede ihtiyaç duyulacak tüm güç ve kaynakları ulusal ve yerel düzey de planlamak, bu güç ve kaynakların olay bölgesine hızlı ve etkin bir şekilde ulaştırılmasını sağlamak, müdahale hizmetlerini ve bu hizmetlerin koordinasyonundan sorumlu ana ve destek çözüm ortaklarının ve yerel düzeyde sorumlu birimlerin görev ve sorumlulukları ile planlama esaslarını belirlemek amacıyla; Vali Yardımcısı Salih ALTUN başkanlığında, valiliğimizde kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerinden oluşan “Kriz Yönetimi ve Koordinasyon Merkezi oluşturulmuştur” ifadelerine yer verildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.