Dolar 47,1823
Euro 53,8795
Altın 6.087,41
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 30°C
Parçalı Bulutlu
Eskişehir
30°C
Parçalı Bulutlu
Cts 30°C
Paz 32°C
Pts 31°C
Sal 31°C

Karapınar’da kentsel dönüşüm dairelerinin inşaatına başlandı

Karapınar’da kentsel dönüşüm dairelerinin inşaatına başlandı
Reklam
20 Temmuz 2026 20:54
A+
A-

Odunpazarı Belediyesi, Karapınar Gecekondu Önleme Bölgesi 2. Etap’ta yürüttüğü dönüşüm çalışmalarını kararlılıkla sürdürüyor. Merkezi yönetimden herhangi bir destek alınmadan, 3194 sayılı İmar Kanunu’nun ilgili hükümleri çerçevesinde planlanan proje, bölgenin mümkün olduğunca yerinde ve kendiliğinden yenilenmesini esas alıyor.

Çalışmalar kapsamında, alanın kuzeybatısında yer alan 2025 metrekarelik alandaki Toplu Konut İdaresi’ne ait hisselerin de belediye tarafından satın alınmasıyla birlikte söz konusu alan tamamen Odunpazarı Belediyesi mülkiyetine geçti. Bu alanda yapımı tamamlanan 39 konut, bölgedeki dönüşüm sürecinin ilk önemli adımını oluşturdu.

Reklam

Bölgede dönüşüm çalışmaları, vatandaşlarla uzlaşma sağlayan müteahhit firmaların yürüttüğü yıkım ve yeni yapılaşma süreçleriyle devam ediyor. Bu kapsamda yaklaşık 3250 metrekarelik alanda 4 bloktan oluşan 69 dairenin inşaatına başlandı. Proje, AMS Grup’tan Ahmet Can ile DAS Yapı’dan Musa Şahin tarafından yürütülüyor.

Beton atma programına Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Karapınar Mahalle Muhtarı Mustafa Gazi Uzun, AMS Grup’tan Ahmet Can ile DAS Yapı’dan Musa Şahin katıldı. Başkan Kurt beton atma töreninde yaptığı konuşmasında; Öncelikle Karapınar Mahallesi’nde yapılan bu dönüşüm hamlesi hayırlı uğurlu olsun. Uzun süren bir mücadelenin ardından planları değiştirebildik ve değiştirilen planlara göre 39 dairelik örnek site inşa ettik. Müteahhitlerimize yaptıkları değerli çalışmalar için teşekkür ediyoruz. Mahallemizin bu hızla gittiği takdirde yakın zamanda çehresinin değişeceğine inanıyorum. Yaptığımız çalışmalar sırasında bize destek olan mahalle muhtarımıza, vatandaşlarımıza ve belediye çalışanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Karapınar Gecekondu Önleme Bölgesi 2. Etap’ta devam eden yeni inşaatlarla birlikte, bölgenin etaplar halinde yenilenmesi hedeflenirken, Odunpazarı Belediyesi de planlı, sağlıklı ve güvenli yaşam alanlarının oluşturulması için çalışmalarını sürdürüyor.

Reklam
Reklam
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.