Dolar 32,3072
Euro 34,6552
Altın 2.409,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 19°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 18°C
Cts 13°C
Paz 18°C
Pts 22°C

KAZIM etrafındakilerden KURT’ulmalı!

KAZIM etrafındakilerden KURT’ulmalı!
25 Eylül 2023 15:50
A+
A-

Eskişehir’de gündem her geçen gün daha da hızlanıyor. Genel seçimin ardından yerel seçim için adaylar belli olmasa da gündemdeki isimler şehre konuşacağı malzemeleri vermeye devam ediyor. İYİ Parti’de Büyükşehir adayı olarak açıklanan Melih Aydın birçok kesim tarafından eleştirilirken, Eskişehirspor taraftarıyla yaşadığı tartışmalarla şok etti. Bunca yıllık tecrübeme dayanarak söylüyorum ki seçimi falan kazanamayacağını herkese gösterdi.

CHP’de ise Büyükşehir Belediye Başkan adayının kim olacağı tam bir bilmece. Yılmaz Büyükerşen’in yaşı tartışma konusu olurken, Kazım Kurt ile Ahmet Ataç’ın arasındaki soğuk savaşın herhangi birinin aday gösterilmesi durumunda birbirine seçimi kaybettireceği düşünülüyor. Bu yüzden de Büyükerşen seçime girip kazanırsa yerine Ahmet Ataç’a bırakmayı planlıyor.

BU KAZIM KURT’A AÇIK BİR TEPKİDİR!
Diğer yandan kariyerine Kent Konseyi Başkanlığı ile başlayan, milletvekilliği ile devam eden, iki dönemdir de Odunpazarı Belediye Başkanı olan Kazım Kurt, CHP Genel Başkanlığı seçiminde taraf tutması ile partilerin eleştiri odağında olmuştu. Önümüzdeki yerel seçimde aday gösterip gösterilmeyeceği soru işareti olan ve merakla beklenen Kurt’un son yıllarda Ahmet Ataç’a karşı çıkartmış olduğu adayların İl Başkanlığını kazanması, parti içinde ‘O ne derse o olur’ imajı yaratmıştı. Ancak dün gece tüm ezberler bozuldu. Kazım Kurt’un aday gösterdiği Figen Kahya, Ahmet Ataç’ın adayı Talat Yalaz’a yenildi. Sandıktan çıkan sonuç delegelerin Kazım Kurt’a tepki oyu olarak cevap verdiğini işaret ediyordu.

ETRAFINDAKİLERE ÇOK GÜVENMEMELİSİN

Gelelim asıl anlatmak istediğime. Son birkaç yıldır hizmetler açısından bir önceki döneme göre çok geride kalan Kurt ve ekibi çalışmıyormuş düşüncesiyle hafızalar kazınmış durumda. Etrafındakiler ise onu doğru yönlendirmekten çok çok uzak noktaya getirmiş, başka bir dünyada yaşıyormuş hayaline büründürmüş. Etrafındaki şahsına münhasır isimlere karşılaştığımız da Kazım Kurt’a dışarıda tepki var dediğimizde hep aldığımız cevap, ‘AK Parti bir daha Volkan Doğan dönemindeki kadar bile Odunpazarı’nda oy alamaz merak etme’ palavrası ile karşılaştık. Hizmet yok dediğimizde, ‘Başkan tarihin en büyük çalışmalarını yapıyor’ hikayesini dinledik. Sokakla bağınız kesildi, sizi sevenlerle diyaloğunuz kalmadı dediğimizde, ‘O işler öyle olmaz, seçime 6 ay kala…..’ denildi. İl Başkanı kim olacak dediğimizde, ‘Bizim ağa ne derse o olur’ söylemi ile karşılaştık. Dün gece sizin ağanın dediği olmadı, partililer, sözde sizin seçtirdiğiniz partililer Ahmet Ataç’ın ekibine oy verdi ve bu mağlubiyet Figen Kahya’ya değil, yalandan palavralarla dirençli olduklarını göstermeye çalışan etrafındaki poh pohçulara değil, direkt Kazım Kurt’a mağlubiyet olarak yazdı.

BİR DOST…

Daha da açık söylemek gerekirse Kurt’un karizmasını çizdi, madara etti. Siz kabul etseniz de etmeseniz de. Şimdi de Kazım Kurt’un yine etrafında gözüne perde çektirip sanal bir dünya yaratanlar Özgür Özel kesin kazanacak Genel Başkanlığı, ondan sonra görün siz CHP nasıl olacak, kim dizayn edecek diyor. Kazım Kurt’u severim geçmişten dostluğumuz vardır. Zaman zaman hatalarını da kendisine söylediğimiz olmuştur ama uzun zamandır bambaşka bir Kazım Kurt yaratıldı. Geçmişin hatırına dost olarak uyarmak istiyorum kendisini ve diyorum ki; Bu kafa yapısındaki adamların gazına gelme Başkan. Yarın adaylık olayı bile büyük riske girebilir. Kaybetmenden bahsetmiyorum bile…
Süha Bozkurt

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.