Dolar 32,3717
Euro 34,7544
Altın 2.413,87
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 18°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
18°C
Hafif Yağmurlu
Cum 18°C
Cts 13°C
Paz 18°C
Pts 22°C

Odunpazarı’nı seviyoruz, 222’de güven duyuyoruz!..

Odunpazarı’nı seviyoruz, 222’de güven duyuyoruz!..
5 Ekim 2019 20:25
A+
A-

Şu ve benzer haberleri son yıllarda sürekli okur hale geldik, “Eskişehir Türkiye’nin en güvenli şehri.” Emniyetin titizlikle yürüttüğü çalışmalar sonucu ve eğitim düzeyin yüksek oluşundan dolayı Eskişehir içinde yaşayanlar için huzur kenti konumunda. Bir diğer konusu ise gece hayatı. Turizm ve öğrenci şehri olan Eskişehir’de bir çok gece kulübü ve eğlence mekanı bulunuyor. Sayıları her ne kadar hızla artsa da Eskişehir’de yaşayanlar güven duydukları yerleri tercih etme konusunda net durumda.

ZİRVE DE 222 VAR
Yapılan bir araştırmaya göre gece kulüpleri bazında özel güvenliği üst sevide olan ve huzur duyulan mekan olarak şehir halkı 222’yi seçti. Yüksek güvenlik, müşteri kalitesi ile içeriğinin ve etkinliklerinin fazlalığı ile 222 uzun yıllardır sadece Eskişehir’in değil Türkiye’nin önde gelen gece kulüpleri arasında gösteriliyordu. Neredeyse yok denecek kadar az olayın yaşandığı ünlü gece kulübünü Mood takip ediyor. Son 3 yılın baz alındığı araştırmada sürpriz bir mekanda bulunuyor. Kısa bir süre önce hizmete giren İF’te güvenli mekanlar arasında gösteriliyor.

BARLAR SOKAĞI ÇIKIŞTA
Daha önceki yıllarda bir çok kişinin tedirgin olduğu ve bir çok kez ölümlü olayın yaşandığı için gitmeye çekindiği Barlar Sokağı herkesi tedirgin ediyordu. Yaklaşık 1 yıldır emniyetin kontrolünü arttırmasının yanı sıra mekanların özel güvenlik konusunda daha da hassas oluşu ile Barlar Sokağı güven duyulan yer haline gelmeye başladı. Emniyet güçlerinin 24 saat kontrol altında tuttuğu Barlar Sokağında olaylar yok denecek kadar düşerken, kavgalarda da gözle görülür azalma yaşandı.

ODUNPAZARI EVLERİ VE BALMUMU MÜZESİ
Şehre turist olarak gelen ve soru yöneltilen anket katılımcıları ise görmeyi en çok istedikleri yerler arasında, “Odunpazarı Evleri, Balmumu Heykeller Müzesi, Sazova Parkı (Şatonun olduğu park,) 222 ve Barlar Sokağının olduğunu söylediler.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.