Dolar 41,9043
Euro 48,9025
Altın 5.725,27
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 21°C
Az Bulutlu
Eskişehir
21°C
Az Bulutlu
Paz 17°C
Pts 16°C
Sal 20°C
Çar 19°C

Sahipsiz hayvan toplama istasyonları kurulacak

Sahipsiz hayvan toplama istasyonları kurulacak
16 Ekim 2025 22:18
A+
A-

İl Hayvanları Koruma Kurulu Toplantısı, Vali Hüseyin Aksoy’un başkanlığında, ilgili kurum temsilcilerinin katılımıyla Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.
Toplantıda, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve ilgili yönetmelikler çerçevesinde yürütülen çalışmalar değerlendirilerek, kurumların sorumluluk alanlarına ilişkin yeni kararlar alındı.
Toplantının gündeminde; İçişleri Bakanlığı’nın 5199 sayılı Kanunun uygulanmasına yönelik talimatı doğrultusunda bilgilendirme sunumu yapılması, Eskişehir ilinde yürütülen hayvan koruma faaliyetleri hakkında bilgi verilmesi ve sahipsiz hayvanların kısırlaştırılmasına yönelik çalışmaların ele alınması konuları yer aldı.
Ayrıca, belediyeler tarafından sahipsiz hayvan toplama ekiplerinin oluşturulması ve ara toplama istasyonlarının kurulması konuları görüşüldü.
Sahiplenilen hayvanların terk edilmesinin önlenmesine yönelik farkındalık çalışmaları, afiş ve broşür gibi tanıtıcı materyallerin hazırlanması, kamuoyunda duyarlılığın artırılması yönünde yapılacak faaliyetler de toplantının önemli başlıkları arasında yer aldı.

5199 sayılı Kanun’un 16. maddesi kapsamında, il sınırları içinde hayvanların korunmasına ilişkin beş yıllık ve on yıllık plan ve projeler de değerlendirilerek kurumlar arası iş birliğiyle yürütülecek çalışmalar karara bağlandı.

Vali Hüseyin Aksoy, toplantıda yaptığı konuşmada; hayvanların korunmasının yalnızca yasal bir zorunluluk değil, aynı zamanda insani bir sorumluluk olduğunu vurgulayarak, “Hayvan dostu bir şehir olma yolunda kurumlarımızın iş birliğiyle önemli adımlar atıyoruz. Hem sahipsiz hayvanlarımızın refahı hem de toplum huzuru için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz.” dedi.
Toplantı, görüş ve önerilerin alınmasının ardından sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.