Dolar 32,5138
Euro 34,7887
Altın 2.431,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 27°C
Az Bulutlu
Eskişehir
27°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 25°C
Cts 22°C
Paz 21°C

Vecihi Hürkuş, NASA Space Apps Challenge’a ev sahipliği yaptı

Vecihi Hürkuş, NASA Space Apps Challenge’a ev sahipliği yaptı
9 Ekim 2023 19:06
A+
A-

Tepebaşı Belediyesi, NASA Space Apps Challenge etkinliğine ev sahipliği yaptı. Etkinlikte katılımcılar, 48 saat boyunca yaşanan sorunlara yenilikçi çözümler üretti.

Tepebaşı Belediyesi ev sahipliğinde ve TÜMMİAD Ana Stratejik Ortaklığı ile DUTlab tarafından düzenlenen 2023 NASA Space Apps Challenge Eskişehir etkinliği Vecihi Hürkuş Havacılık ve Teknoloji Parkı’nda gerçekleştirildi.

Çevresel sorunların çözümü, uzay keşfi ve insanlığın gelişimi için genç zekaları bir araya getiren küresel bir etkinlik olan ve yılda bir defa düzenlenen NASA Space Apps Challenge’ca hem online hem de yüz yüze katılım sağlandı. Her yıl düzenlenen hackathona katılanlar, 2 ila 6 kişilik takımlar halinde, yayınlanan zorluklardan birini seçerek 48 saat boyunca NASA ve Uzay Ajansı ortaklarından gelen açık kaynak verilerini kullanarak çözüm odaklı projeler geliştirme fırsatı buldu. Takımlar, uzayın sınırlarını zorlayan, çevresel sürdürülebilirliği destekleyen veya insanlığın geleceğine ışık tutan yenilikçi fikirler üretti.

“Eskişehir daha da yükselecek”

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç da etkinliğe katılanları ziyaret ederek kendilerine başarılar diledi. Başkan Ataç, “Bu yapılan etkinlik çok güzel. Üniversitelerin de yararı bu. Bu kadar güzel işlerin yapılması Eskişehir’imizi daha da yükseltecek” dedi.

DUTlab Başkanı ve NASA Space Challenge Eskişehir Yerel Lideri Emre Sezer, “Bugün burada bilim ve teknolojinin gücünü keşfetmek, dünyamızı daha bir yer haline getirmek için bir araya geldik. Eskişehir’in çılgın zekaları ile bir çözüm bulup insanlık yararına nasıl kullanabileceği ile ilgili takım çalışması yapacağız. Burada katılan bütün yarışmacılarımız burada ürettiği sorunlarla aslında dünyanın farklı yerlerindeki ekolojik, çevre sürdürülebilirlik sorunlarını çözecektir. Biz NASA Space Challenge Eskişehir ekibi olarak bu etkinliği gerçekleştirmemize imkan sağladığı için Tepebaşı Belediyesi’ne teşekkür ediyorum” diye konuştu.

2 gün süren etkinlik sonunda üretilen çözüm ve projeler jüri üyelerine sunuldu. Dereceye giren takımlar, küresel finalde yarışma hakkı elde edecek ve projeleri NASA tarafından değerlendirilecek. Kazananlar, ödül olarak bir uzay istasyonuna roket fırlatma törenine davet edilecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.