Yalaz ve Arslan’dan stadyumun yeni ismine tepki

CHP Eskişehir İl Başkanı Talat Yalaz ve CHP Eskişehir Milletvekili İbrahim Arslan, stadyum adının Fethi Heper olarak açıklanmasına tepki gösterdi.
Sosyal medya hesaplarından tepkilerini dile getiren Yalaz ve Arslan, stadyum adının Atatürk olması gerektiğine dikkat çekti.
İki ismin açıklamaları şöyle
CHP İl Başkanı Talat Yalaz, tepkisini “Stadyumun adı bellidir: ATATÜRK! Futbolun Profesörü, efsanemiz Fethi Heper’e elbette saygımız sonsuz. Ancak bu şehrin simgesi olan Atatürk ismini silmeye, unutturmaya çalışmak kimsenin haddi değildir! Fethi Heper’e vefa, Atatürk’ü silerek gösterilmez! Bu millet neyin ne olduğunu gayet iyi biliyor. Fethi Hocanın adını vererek şirin gözükmeye kalkmayın!” diyerek gösterdi.
CHP Eskişehir Milletvekili İbrahim Arslan, “Atatürk’ün Adını Silmek Kimin Haddi? Atatürk’ün İsmini Silemezsiniz! Eskişehirspor’un ve şehrimizin gururu Prof. Dr. Fethi Heper hepimizin saygı duyduğu bir değerdir. Ancak, bu saygı üzerinden Eskişehir halkının hafızasını ve iradesini hiçe sayamazsınız! Daha düne kadar Eskişehirspor’a “gelir” bahanesiyle stadyumun adını değiştirmek isteyen, bizleri Atatürk’e sığınmakla hedef alan AKP’nin Eskişehir il başkanı ve milletvekilleri şimdi bu kararı “tensiple” meşrulaştırmaya çalışıyor. Eskişehir halkının gönlünde, vicdanında o stadın adı ATATÜRK’tür! Ve öyle kalacaktır! Ve bu halk, neyi neden yaptığınızı çok iyi bilmektedir. Yaşamı boyunca, Atatürk ilke ve değerlerine sıkı sıkıya bağlı olan; Fethi Heper Efsanemizdir Ama Gazi Mustafa Kemal Atatürk ülkemizinde,milletimizinde varoluş sebebidir… Tarihle, milletin ortak değerleriyle, Atatürk’le inatlaşılmaz. Bu yanlıştan derhal dönün!” ifadelerini kullandı.