Dolar 32,5332
Euro 34,8891
Altın 2.430,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 30°C
Az Bulutlu
Eskişehir
30°C
Az Bulutlu
Çar 26°C
Per 21°C
Cum 25°C
Cts 24°C

Akaryakıtta 15 Dolar artış bekleniyor!

Akaryakıtta 15 Dolar artış bekleniyor!
27 Mart 2024 15:40
A+
A-

Ünlü yatırım ve para piyasaları şirketi JP Morgan sene sonu akaryakıt fiyatları için 1.5 kat artış öngördü. Morgan, siyasi ve jeopolitik kaygılar neticesiyle yaşanacak olan fiyat artışlarını değerlendirdi.
ABD merkezli yatırım bankası JP Morgan, Brent petrolü için çarpıcı bir fiyat uyarısında bulundu. JP Morgan analistlerine göre, Rusya’nın üretim kesintisi kararının diğer ülkelerin önlemleriyle dengelenememesi durumunda Brent petrolünün 100 Dolara kadar yükselebileceği ifade edildi.

15 DOLAR BİRDEN ARTACAK
 JP Morgan analistleri, 27 Mart tarihli notlarında, mevcut aşamada petrol fiyat tahminlerini değiştirmedi ancak Moskova’nın aldığı kararların etkisiyle Brent petrolünün Mayıs ayında 90 Dolar seviyelerinde ve Eylül’de ise yaklaşık 100 Dolar seviyelerine ulaşabileceğini öngördü.

 Petrol piyasasındaki arz endişeleri, ABD’nin ticari ham petrol stoklarında beklenen artış ve talebin zayıf seyri gibi faktörlerle birlikte güçlü bir etki yaratıyor. Amerikan Petrol Enstitüsü’nün (API) verilerine göre, ABD’nin ticari ham petrol stoklarında geçen hafta yaşanan beklenmedik 9 milyon 337 bin varillik artış, piyasadaki talep endişelerini artırıyor.

 Ayrıca, petrol fiyatlarının mart ayında gördüğü yüksek seyir, kar amaçlı satışların artmasına yol açtı. Yatırımcılar, fiyatların yüksek olduğu dönemlerde kar elde etmek için satış yapma eğilimindeler. Bu da fiyatların aşağı yönlü baskı altında kalmasına neden oluyor.

 Öte yandan, jeopolitik risklerin tedarik kesintilerine yol açabileceği düşüncesi, arz endişelerini artırarak fiyatların düşüşünü kısıtlıyor. Bu tip riskler, piyasada belirsizlik yaratarak fiyat dalgalanmalarını ve belirsizliğin artmasını teşvik edebilir.

ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.