Dolar 32,5138
Euro 34,7887
Altın 2.431,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 27°C
Az Bulutlu
Eskişehir
27°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 25°C
Cts 22°C
Paz 21°C

Akaryakıtta fiyat farkı ortadan kalkıyor!

Akaryakıtta fiyat farkı ortadan kalkıyor!
21 Mart 2024 18:05
A+
A-

EPDK, akaryakıt istasyonlarında fiyat farklarını ortadan kaldırmak için önemli bir adım atıyor. Artık istasyonlarda ‘Ultra force’, ‘power’, ‘VMax’ gibi ifadelerle satış yapılması yasaklanacak.

Akaryakıt sektöründe önemli bir değişiklik yaşanacak. EPDK, istasyonlarda farklı isimlerle satılan ürünlerin fiyat farklarını kaldırarak tek ürün ve tek fiyat dönemini başlatacak.

Benzin ve dizel mevcutta istasyonlarda “Ultra force, power, fuelsave, VMax, VPro” gibi ifadelerle daha pahalıya satılabiliyordu. Şimdi yapılan düzenlemeyle istasyonlarda sadece düz şekilde benzin, motorin (dizel) ve LPG satışı olacak.

EPDK farklılaştırılmış akaryakıtlarda fiyat farkı uygulamasına ilişkin hususların yeniden değerlendirilmesi amacıyla “Farklılaştırılmış Akaryakıtlara İlişkin Kurul Kararında Değişiklik Yapılmasına Dair Kurul Karar Taslağı” hazırladı. Taslağın 30 Nisan 2024 tarihinde yürürlüğe girmesi planlanıyor.

Akaryakıt istasyonlarında 95 oktan benzin ve dizel “Ultra Forceultra kuvvet”, “Power-güçlü”, “fuelsave- yakıt tasarruflu”, “VMax”, “VPro” gibi ifadelerle fiyat farkı eklenerek satılıyordu.

ETİKETLER: , , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.