Dolar 32,5507
Euro 34,8733
Altın 2.427,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 27°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
27°C
Hafif Yağmurlu
Per 23°C
Cum 25°C
Cts 22°C
Paz 18°C

Altın uzmanı uyardı! Gram altında yüksek artış bekleniyor

Altın uzmanı uyardı! Gram altında yüksek artış bekleniyor
1 Mart 2024 20:18
A+
A-

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram altının Mart ayında yaşayacağı fiyat değişimi hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.
 Mart ayına adım atarken, piyasa uzmanı İslam Memiş’ten gram altına dair çarpıcı tahminler geldi. Memiş, ons altın ve emtia fiyatlarının yeni seviyelerine, Amerikan Merkez Bankası FED’in tarafından gelen açıklamalara kadar, bir dizi kritik konuya vurgu yaparak mart ayının ekonomik gelişmelerini değerlendirdi.

 Mart ayının ilk günlerinde finans analisti İslam Memiş, yıl sonuna ilişkin uyarılarda bulundu. Memiş, 2024’ün sonlarına doğru altın piyasalarında yoğun bir dönem olacağını belirterek, “Merkez bankalarının para politikaları, seçimler, enflasyon, ekonomik veriler gibi pek çok kritik başlık öne çıkıyor” dedi.

SÜREÇ DEVAM EDİYOR
 İslam Memiş’in sosyal medya hesabından yaptığı son açıklamalar şu şekilde…

 “Ons altın 2050 Dolar seviyesinde. Bu haftayla alakalı bir düşüş öngörüm vardı. Orta vadede 1950-2050 seviyesini takip edeceğimi ifade etmiştim. Açıklanan verilerle birlikte 2050 Dolar seviyesi geldi. Ons altın, emtia taraflarında bir toparlanma var.”

2070 DOLAR TAHMİNİ
“Soru şu: 2050 dolar seviyesinin üzeri kırılıp 2065 dolar seviyesini test edecek mi? 2068 direnci de var yukarıda. Benim kişisel öngörüm 2050 dolar seviyesinin üzerinde tutunabilir, haftalık kapanış yapabilirse yukarıda 2068 dolar seviyesini telaffuz edebiliriz. 2050 dolar seviyesinin üzerinde haftalık kapanış yapamazsak yine 2030 dolar destek seviyesi çalışır. Fed tarafından gelen açıklamalar şahin tonda olduğu için 2070 dolar seviyesinin üzerinde ataklar gerçekleşmesi lazım ki bizim 2150 dolar seviyesiyle öngörümüz gerçekleşsin. Kısa vadeli baskılanma süreci devam ediyor. ”

ALTINDA REKOR TAHMİNİ
Gram altın TL fiyatını 2065 seviyesinde olduğunu görüyoruz. Serbest piyasalarda gram altın fiyatı rekor tazeledi, 2132 lira seviyesinde. Gram altın TL fiyatı 2128 lira seviyesini test etmişti. Ancak ons nedeniyle geri çekilme beklediğimi ifade ettim. 2113 seviyesine kadar geriledi, buradan tekrar hızlı bir atakla yeni bir rekora imza attı.

HER FIRSAT…
“Gram altın hiç alım fırsatı vermez mi? Diye sorular geliyor. Bence vermez. Ons tarafında geri çekilme görsek de dolar mart ayında 32 TL seviyesinin üzerine yerleşeceği için gram altın yeni rekorları test edecek. O yüzden her fırsat bir alım fırsatıdır.”

“Yılın son çeyreğinde 3000 bin TL seviyesini gördüğümüz zaman da yine bugünkü seviyelerin ucuz olduğunu göreceğiz. Elinde altın bulunduranlar beklemeli. Eğer nakite ihtiyacın yoksa beklemelisin, altın almaya devam etmelisin.”

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.