Dolar 32,5568
Euro 34,9352
Altın 2.426,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 27°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
27°C
Hafif Yağmurlu
Per 23°C
Cum 25°C
Cts 21°C
Paz 19°C

Bankada 200 bin Lirası olanlara yüksek faiz imkanı!

Bankada 200 bin Lirası olanlara yüksek faiz imkanı!
8 Mart 2024 20:13
A+
A-

Banka faizleri vatandaşların yüzünü güldürmeye devam ediyor. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın son faiz kararının ardından faiz yarışında yeni bir döneme girildi. 32 günlük mevduat faizleri yeni rekorlar kırıyor.
 Merkez Bankası’nın son faiz açıklamasından sonra gözler bankaların faiz yarışına çevrildi. Parasını enflasyon karşısında ezdirmek istemeyen vatandaşlar soluğu bankalarda alıyor. 

 Bankalar, 32 günlük mevduat oranlarını arttırarak müşteri çekmek amacıyla yüzde 50 oranında faiz oranları sunuyor. Merkez Bankası’nın verilerine göre, 1 ve 3 aylık mevduat faizi oranları 2002’den beri en yüksek seviyeye ulaştı.

BANKALAR 200 BİN LİRAYA BU TEKLİFİ ÖNERİYOR
 200 bin lirasını 1 yıl boyunca her ay anapara+faiz yenileyerek mevduata yatıran birisi yüzde 45 yıllık faizle yıl sonunda parasını 245 bin liraya yükseltebiliyor. Bu tutardan yüzde 5 oranında stopaj kesintisi gerçekleştiriliyor. 

AYLIK GETİRİ HESAPLANDI
 Yüzde 45 yıllık mevduat faizinin 1 yıldaki kümülatif getirisi yüzde 55 olsa da enflasyon yüzde 64.77 olarak gerçekleşti. Böylece mevduat faizi 9.77 puan negatif reel getiri sağlamış oluyor. Enflasyondaki düşüşle birlikte mevduat faizinin getirisinin yükselmesi bekleniyor.

ING Bankası’nın yüzde 47 faiz oranı ile zirveye yerleştiği bu yarışta, Alternatif Bank ve Akbank da yüzde 50’ye yakın faiz oranları ile takipte.
Denizbank, Fibabanka, TEB ve AnadoluBank da yüzde 47’lik faiz oranı ile yatırımcıların gözdesi.
Odea Bankası ve Yapı Kredi Bankası ise yüzde 43 ve 42’lik faiz oranları ile biraz geride kalsa da, yine de yatırımcılara cazip seçenekler sunuyor.
Garanti BBVA yüzde 42, Türkiye Finans ise yüzde 45 faiz oranı ile bu heyecana ortak oluyor.
Bu faiz oranları ile 200 bin TL’ye yatırılan para, 1 ayda 5500 TL’den 7800 bin TL’ye kadar faiz geliri elde ediyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.