Dolar 32,5705
Euro 34,9337
Altın 2.427,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 27°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
27°C
Hafif Yağmurlu
Per 23°C
Cum 25°C
Cts 21°C
Paz 19°C

Çeyrek altında bu kritere dikkat edin! Sandığınız kadar değerli olmuyor

Çeyrek altında bu kritere dikkat edin! Sandığınız kadar değerli olmuyor
26 Şubat 2024 19:46
A+
A-

Kuyumcu Bayram Erdoğan’ın uyarısıyla altın piyasasında dikkat çeken bir durum ortaya çıktı. Son zamanlarda düşük ayarlı çeyrek altınların sayısında artış gözleniyor. Ancak bu altınların dışarıdan normal göründüğünü ancak aslında ayarlarının düşük olduğunu belirtiyor. Vatandaşları bu konuda dikkatli olmaya çağırıyor.
Kuyumcuların uyarısıyla, vatandaşlar düşük ayarlı çeyrek altınlara dikkat etmeye çağrılıyor. Kuyumcu Bayram Erdoğan’ın belirttiğine göre, piyasada artan bu altınlar dışarıdan normal altınlar gibi görünse de ayarları düşük olabilir.

Erdoğan, “Bu altınlar normal çeyrek altınlarla aynı boyutta ve ağırlıkta olabilir ancak ayarları daha düşüktür. Bu nedenle, bu altınların gerçek değeri, piyasadaki gerçek altınların değerinin ortalama olarak 250 TL ile 500 TL arasında daha düşüktür. Darphanenin dışında bu altınların basılması ve piyasaya sürülmesi yasaktır. Vatandaşlarımıza tavsiyemiz, altın alırken güvenilir mücevher mağazalarını, sarrafları veya kuyumcuları tercih etmeleridir. Bu yerler genellikle sektörde deneyimli ve güvenilir işletmelerdir.

Ayrıca, mümkünse altın aldıklarında, firmanın kendi kutusu veya etiketi gibi belgeleri yanlarında bulundurmaları faydalı olabilir” dedi.

Erdoğan, bu sahte altınların gerçek altından ayırt edilmesinin zor olduğunu ancak bazı görüntü hatalarının bunları ortaya çıkarabileceğini ifade etti. “Gerçek altın ile sahte çeyrek altını ayırt etmek zor olabilir. Ancak, vatandaşlarımızın dikkatli bir şekilde incelediklerinde basım hatalarını fark edebilirler.

Özellikle ikinci basım altınların ayarının düşük olması nedeniyle, Atatürk figürü ve diğer yazılar net bir şekilde basılmayabilir. Bu da bir kanıt olabilir. Ayrıca, ürünün sertliği de bir gösterge olabilir ancak bu herkes tarafından fark edilmeyebilir. Ancak görüntü hatalarından ayırt edilebilir” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.