Dolar 32,3276
Euro 34,7452
Altın 2.391,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 16°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 15°C
Paz 18°C
Pts 21°C
Sal 24°C

CHP’NİN ÖNERİSİ BELLİ OLDU

CHP’NİN ÖNERİSİ BELLİ OLDU
9 Aralık 2022 17:26
A+
A-

Asgari ücretin belirlenmesi için görüşmeler sürerken CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, partisinin önerisinin 10 bin 128 Lira olduğunu açıkladı.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Türkiye’nin bu yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 3,9 büyüdüğünün hatırlatarak, “Yüzde 41’lik zamma ek olarak asgari ücrete yüzde 4 büyüme payı verilmelidir. Yani asgari ücretin önce yüzde 27’lik kaybı telafi edilmeli, daha sonra da asgari ücrete yüzde 45 oranında zam yapılmalı ve asgari ücret 2023 yılı için en az 10 bin 128 lira olarak açıklanmalıdır. CHP olarak 2023 asgari ücret önerimiz en az 10 bin 128 liradır. Önerimiz hem yılın ilk 6 ayında eksik verilen zammın telafisini hem ikinci yarısında enflasyon karşısındaki kaybın telafisini hem yıl sonu enflasyon beklentisini ve son çeyrek büyüme oranını içermektedir.” dedi.
Vergi dilimlerinin yeniden düzenlenmesi ve ücretlilerin ağır vergi yükü altında ezilmemesi gerektiğini ifade eden Ağbaba, “Asgari ücret sonrası ilk vergi dilimi yüzde 10 seviyesine çekilmelidir. Vergi dilimleri ise en az enflasyon oranındaki artış kadar yeniden güncellenmelidir. İşverenlerimiz de bu süre içerisinde desteklenmeli, işverenlere verilen yüzde 5’lik SGK prim desteği en az yüzde 10’a yükseltilmelidir. Yüzde 10 ‘a yükseltilecek SGK prim desteği asgari ücretliye de yansıtılmalıdır” diye konuştu.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.