Dolar 32,5853
Euro 34,8176
Altın 2.412,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 31°C
Az Bulutlu
Eskişehir
31°C
Az Bulutlu
Çar 27°C
Per 21°C
Cum 25°C
Cts 24°C

Ekmek fiyatları bu sebeple artacak!

Ekmek fiyatları bu sebeple artacak!
4 Mart 2024 22:03
A+
A-

Ekmek fiyatlarındaki potansiyel artış endişe yaratıyor. Buğday ve un fiyatlarının yükselmesi, Türkiye’de ekmek fiyatlarının artabileceği ihtimalini güçlendiriyor.
Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu (TUSAF) Başkanı Haluk Tezcan, buğday fiyatlarındaki artışın ekonomik sıkıntı yaşatabileceğini belirtti.

Haluk Tezcan, ekstra bir artışın gerekmediğini ve 9.5-10 TL aralığının makul bir fiyat seviyesi olduğunu belirterek, bu fiyatın üzerindeki her zammın ekmek fiyatlarına yansıyacağını ve özellikle düşük gelirli kesimi zorlayabileceğini vurguladı.

Unun düşük gelirli kesimler için temel bir gıda maddesi olduğunu vurgulayan Tezcan, un üreticilerinin enflasyonla mücadeleye katkı sağlamak amacıyla ekmek fiyatlarının artmasını engellemek için politikalara destek verdiklerini belirtti. 

Haluk Tezcan, buğday alım fiyatlarıyla ilgili olarak dünya genelinde buğdayın ton fiyatının 220 dolar civarında olduğunu ancak Türkiye’de 320 dolara kadar ulaştığını ifade ederek, çiftçilerin üretimden kopmaması için desteklenmeleri gerektiğini belirtti. 

Ancak bu desteğin alım tutarları üzerinden değil, devlet desteklerinin artırılması yoluyla daha yerinde olacağını önerdi.

ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.