Dolar 32,5457
Euro 34,8627
Altın 2.427,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 27°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
27°C
Hafif Yağmurlu
Per 23°C
Cum 25°C
Cts 22°C
Paz 18°C

Emekli ikramiyesinde artış bekleniyor!

Emekli ikramiyesinde artış bekleniyor!
21 Şubat 2024 20:17
A+
A-

2024 yılında emekliye bayram ikramiyesi 5 bin liraya kadar yükselecek. Bu gelişme, emekliler arasında heyecan yaratırken, detaylar ve ödeme tarihi merak konusu oldu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın duyurusuyla emekli bayram ikramiyesi yüzde 50 artışla 3000 TL’ye çıkarıldı. Bu artışla SSK, Bağ-Kur ve memur emeklileri Ramazan ve Kurban Bayramı’nda toplamda 6 bin TL ikramiye alacak.

5 BİN TL İDDİASI
Emekli bayram ikramiyesi artsa da yeni düzenleme milyonlarca emekliyi memnun etmedi. Ekonomist Dr. Şeref Oğuz, emeklilerin tepkilerine neden olan bayram ikramiyelerindeki artışın yeniden gözden geçirileceğini düşündüğünü aktararak, son kulis bilgilerini paylaştı. Oğuz, yüksek enflasyon ortamında emeklinin bayram ikramiyesinin alım gücünün ciddi oranda düştüğüne dikkat çekerek, iyileştirmenin kaçınılmaz olduğunu belirtti. Hükümete yakın çevrelerden edindiği bilgileri paylaşan Şeref Oğuz, “İkramiyenin artırılması konusunda çalıpşma yapılıyor. Tahminim 2 bin lira daha artış söz konusu olacak. Yani emeklinin bayram ikramiyesi 5 bin liraya çıkarılacak” dedi.

TARİHİ AÇIKLADI
Söz konusu artışın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamuoyuna duyurulacağını söyleyen Oğuz, “Sanıyorum mart ayının ortasında seçimlere kısa bir süre kala bu açıklama yapılacak” ifadelerini kullandı.

KİMLER ALABİLECEK?
Bayram ikramiyesinden dul ve yetimler ve iş göremezlik ödeneği alanlar da hisse ve oranları kadar ödeme alabilecek. 31 Mart 2024 tarihine kadar emeklilik dilekçesi veren EYT’liler de yeni emekli bayram ikramiyesi ödemelerinden faydalanabilecek.

Bu kapsamda emeklilik dilekçesini 1 Nisan’dan sonra verenler bu yılki Ramazan Bayramı’nda ikramiye alamayacak. Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) birden fazla dosyadan gelir ve aylık alan emekli ve hak sahiplerine ise sadece 3 bin TL emekli bayram ikramiyesi ödemesi yapılacak.

RESMİ GAZETE KARARI BEKLENİYOR
Emekli bayram ikramiyesinin 2 bin liradan 3 bin liraya yükseltilmesine ilişkin düzenleme, TBMM Başkanlığına sunulan 8. Yargı Paketi’nde yer aldı. Yasanın Resmi Gazete’de yayımlanması bekleniyor.

Ramazan Bayramı, 10 Nisan itibarıyla idrak edilecek. Emekliye bayram ikramiyeleri ise bayramdan önceki hafta hesaplara geçiyor. Dolayısıyla 1-9 Nisan tarihleri aralığında bütün emekliler ilk ikramiyeleri almış olacak.

Kurban Bayramı ise 16-19 Haziran tarihlerine denk geliyor. Bu kapsamda ödemelerin 10-15 Haziran arasında yapılması öngörülüyor.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.