Dolar 32,5634
Euro 34,9460
Altın 2.426,73
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 27°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
27°C
Hafif Yağmurlu
Per 23°C
Cum 25°C
Cts 21°C
Paz 19°C

Emeklinin yüzünü güldürecek gelişme Meclis’ten geçti

Emeklinin yüzünü güldürecek gelişme Meclis’ten geçti
25 Ocak 2024 21:59
A+
A-

SSK ve Bağ-Kur emekli aylıklarına yapılacak artışın yüzde 49,25’e çıkarılmasını düzenleyen kanun teklifi TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi.
SSK ve Bağkur emekli maaşlarında Ocak ödeme dönemi itibarıyla 6 aylık artış oranını yüzde 49,25’e yükselten kanun teklifi Meclis’ten geçti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, SSK ve Bağ-Kur emeklisine ilave yüzde 5 artış yapılacağını duyurmuş, artış oranı yüzde 37,57’den yüzde 42,6’ya yükselmişti. Erdoğan’ın talimatı ile SSK ve Bağ-Kur emeklisine bir ek zam daha yapılmış ve bu oran 49,25’e yükselmişti. Gelişmeyi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan duyurmuştu.

MAAŞ ARTIŞINA İLİŞKİN KANUN TEKLİFİ TBMM’DE KABUL EDİLDİ
Çalışma hayatıyla ilgili düzenlemeler içeren İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı. Kanuna göre SSK ve Bağkur emekli maaşlarında ocak ödeme dönemi itibarıyla geçerli olacak 6 aylık artış oranı yüzde 49,25 olacak.

CHP’Lİ MİLLETVEKİLLERİNDEN ALKIŞLI PROTESTO
Teklif maddelerinin görüşmelerinin tamamlanmasının ardından şahsı adına söz alan CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, emeklilere yönelik düzenlemenin yetersiz olduğunu söyledi. Başarır, konuşmasının sonunda kürsüye davet ettiği CHP’li milletvekilleriyle iktidarın emeklilere yönelik politikasını alkışlarla protesto etti.

Düzenlemenin kabul edilmesinin ardından TBMM Başkanvekili Celal Adan, birleşimi, 30 Ocak 2024 Salı günü saat 15.00’te toplanmak üzere kapattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, SSK ve Bağ-Kur emeklisine ilave yüzde 5 artış yapılacağını duyurmuş, artış oranı yüzde 37,57’den yüzde 42,6’ya yükselmişti. Yine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı ile SSK ve Bağ-Kur emeklisine bir ek zam daha yapılmıştı. Gelişmeyi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, “SSK ve Bağ-Kur emeklilerimizin emekli aylıklarındaki artışı ocak ayı itibarıyla yüzde 49,25’e yükseltiyoruz.” ifadeleriyle duyurmuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.