Dolar 32,5138
Euro 34,7887
Altın 2.431,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 27°C
Az Bulutlu
Eskişehir
27°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 25°C
Cts 22°C
Paz 21°C

En düşük emekli maaşı hesaplandı! İşte verilecek rakam..

En düşük emekli maaşı hesaplandı! İşte verilecek rakam..
15 Mart 2024 21:53
A+
A-

Şubat ayı enflasyon rakamlarının açıklanması ve yaklaşan seçim dönemiyle birlikte bir SGK uzmanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın emeklilere seçim öncesi maaş zammı müjdesinin duyuracağını iddia etti.
Emeklilerin beklediği maaş artışının açıklanmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla en düşük emekli maaşına yüzde 49,25 oranında zam yapıldı. Ancak, 6 bin 700 TL ve altındaki emekliler bu düzenlemeden faydalanamadı. Şimdi gözler gelecek seyyanen zamma çevrildi. Milyonlarca emekli, “Emekli maaşına ek zam gelecek mi? Seyyanen zammı ne kadar olacak?” sorularını araştırırken SGK Uzmanı Dilek Ete önemli açıklamalarda bulundu.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞ 12 BİN LİRA
SGK Uzmanı Dilek Ete, milyonları ilgilendiren açıklamalarda bulundu. Emeklinin alacağı maaş hakkında yeni detaylar belli olmaya devam ediliyor. En düşük emekli maaşı 12 bin TL olabilir mi? İşte detaylar…

EMEKLİYE ZAM VAR MI?

Emeklilerin her geçen gün tepkilerin arttığını ve en düşük emekli maaşının 12 bin TL olabileceğini ifade eden Mete, “Bana göre, en az asgari ücret seviyesinde olmalı, en düşük emekli ailesine hiç gözetmeden, hiç ayırmadan bütün emeklilere en az 12 bin Lira seyyanen zam vermeleri gerekiyor.” açıklamasında bulundu.

EN DÜŞÜK MAAŞ NE KADAR OLDU?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapılan Kabine Toplantısı’nın ardından açıklamalarda bulunmuştu.

Milyonlarca emeklinin heyecanla beklediği ek zam oranı ve 2024 yılında uygulanacak en düşük emekli maaşı ücreti de belli olmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Emekli maaşı alt sınırını 7 bin 500 Liradan 10 bin Liraya çıkarıyoruz.” demişti.

En düşük emekli maaş oranına dair yeni bir bilgi yok. Bu kapsamda gelişmeler oldukça haberlerimizde yer vereceğiz.

ETİKETLER: , , , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.