Dolar 32,5568
Euro 34,9352
Altın 2.426,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 27°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
27°C
Hafif Yağmurlu
Per 23°C
Cum 25°C
Cts 21°C
Paz 19°C

Esnafa erken emeklilik imkanı!

Esnafa erken emeklilik imkanı!
3 Mart 2024 22:47
A+
A-

Erken emeklilik hakkından faydalanabilmek için vatandaşların ilk işe başlama tarihi belirleyici bir kriterdir. Bu tarih, 4 Ekim 2000 ve daha önceye dayanıyorsa, esnaflar erken emeklilik imkanından yararlanabilir.
Türkiye’deki emeklilik sistemi, son düzenlemelerle birlikte çeşitli değişikliklere tabi tutuldu. Sigortalı kadınlar, her çocukları için 720 gün prim kazanma hakkına sahip olurken, bu durum yaş şartını karşılayan fakat prim günü yetersiz olan anneler için 6 yıl erken emeklilik olanağını öne çıkarıyor.

Erkeklerin emeklilik sürecinde askerlik hizmeti önemli bir etken oluşturuyor. Askerlik süresi, sigorta başlangıç tarihinden sonra tamamlanmışsa, prim günlerine borçlanma yoluyla ekleniyor. Ayrıca, 8 Eylül 1999 tarihinden önceki askerlik süresini borçlanarak işe giriş tarihini öne çekmek, EYT fırsatlarından yararlanma açısından alternatif bir seçenek oluyor.

ERKEN EMEKLİLİK!
Türkiye’de erkenden emeklilik, pek çok vatandaşın merakla beklediği bir konu iken, özellikle kendi işini yapan esnaf için belirlenen erken emeklilik şartları, gelecek planlaması açısından büyük önem taşırken, 4 Ekim 2000 öncesinde ticarete atılan esnaflar için emeklilik kapısı aralanıyor.

Erken emeklilik hakkından faydalanabilmek için vatandaşların ilk işe başlama tarihi belirleyici bir kriter. Bu tarih, 4 Ekim 2000 ve daha önceye dayanıyorsa, esnaflar erken emeklilik imkanından yararlanabilir.

ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.