Dolar 32,5138
Euro 34,7887
Altın 2.431,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 27°C
Az Bulutlu
Eskişehir
27°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 25°C
Cts 22°C
Paz 21°C

Memura beklenen zamlar için ön müzakere tamamlandı

Memura beklenen zamlar için ön müzakere tamamlandı
10 Ağustos 2023 13:23
A+
A-

Memurların ve memur emeklilerinin 2024 ve 2025 yıllarındaki mali ve sosyal haklarının belirleneceği toplu sözleşme görüşmelerinde ilk aşama olan ön müzakere süreci tamamlandı. Bu kapsamda 11 hizmet kolunun teklifleri tek tek görüşülerek tasnif edildi.
Milyonlarca kamu görevlisinin ve emeklisinin merakla beklediği 7. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmeleri’nde ilk aşama tamamlandı.
Takvim Gazetesi’nin haberine göre, Ağustos’ta başlayan görüşmelerde komisyon çalışmaları sona erdi. 2 Ağustos’ta başlayan ve hafta sonunda da devam eden komisyon çalışmalarında konfederasyon ve sendikaların Kamu İşveren Heyeti’ne sunduğu teklifler tek tek masaya yatırılarak tasnif edildi. 11 hizmet kolunun tekliflerinin ve genele ilişkin tekliflerin görüşüldüğü komisyon çalışmalarında kamu görevlilerinin ve emeklilerinin talep ve beklentileri tek tek incelendi.Ön müzakere sürecinin tamamlanmasının ardından sıra müzakere sürecine geldi. 9 Ağustos’ta başlayacak ve 12 Ağustos’ta sona erecek müzakere sürecinde komisyon çalışmalarında ortaya çıkan raporlar ışığında teklifler müzakere edilecek. Müzakere edilecek tekliflerin arasında memurlara kira yardımı ve yılda 2 kez bayram ikramiyesi verilmesi, doğum, evlenme ve ölüm yardımlarının artırılması, kreş desteği, aile yardımının yükseltilip memur emeklilerine de yansıtılması konuları başı çekiyor.

Memurların doğum ve süt izinlerinin süresinin uzatılması, 1’inci dereceye gelen tüm memurlara 3600 ek gösterge verilmesine yönelik düzenlemenin hızla hayata geçirilmesi, memurlara verilen 8 bin 77 liralık seyyanen artışın memur emeklilerine yansıtılması da masada ele alınacak.
Ayrıca erken emeklilik yolunu açan fiili hizmet süresi zammından yararlandırılacak mesleklerin arasına yenilerinin eklenmesinin de müzakere sürecinde karara bağlanması bekleniyor.

GÖZLER TEKLİFLERDE
Toplu sözleşme görüşmelerinde 14 Ağustos’ta ise Kamu İşveren Heyeti’nin ilk teklifini sunması planlanıyor. Hükümetin ikinci teklifi ise 17 Ağustos’ta sunması bekleniyor. Teklif merakla beklenirken, memur konfederasyonlarının zam teklifleri belli.

Bir konfederasyon 2024’te yüzde 70 ve 2025’te yüzde 40 olmak üzere toplam yüzde 110, diğeri de kümülatif 2024’te yüzde 100.2, 2025’te yüzde 58.4 zam teklifinde bulundu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.