Dolar 32,3868
Euro 34,7453
Altın 2.396,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 19°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 15°C
Paz 17°C
Pts 22°C

Milyonlarca kiracıyı ilgilendiriyor! Yüksek zamlara hazır olun

Milyonlarca kiracıyı ilgilendiriyor! Yüksek zamlara hazır olun
18 Şubat 2024 21:12
A+
A-

Türkiye genelinde konut satışlarında Ocak ayında yüzde 17,8’lik bir düşüş yaşandı ve yabancılara yapılan konut satışlarında da yüzde 50,5’lik bir azalma gözlendi.
Kent planlamacısı Buğra Gökce, konut fiyatlarının neden düşmediğini açıkladığı bir sosyal medya paylaşımında, kira fiyatlarıyla ilgili bilgi verdi.

Türkiye genelinde konut satışlarının Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 17,8 azaldığını aktaran Gökçe, ayrıca yabancılara yapılan konut satışlarının bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 50,5 azaldığını ifade etti.

Konut satışlarının düştüğünün ancak fiyatlarını düşmediğinin altını çizen Gökçe, İkinci el konut satışları da aynı dönemde yüzde 21,6 oranında düştüğünü kaydetti.

Bu verilerle birlikte konut piyasası 30 ayın en kötü günlerini yaşarken, konut fiyatları herhangi bir düşüş yaşanmıyor.

FİYATLAR ARTACAK!
İnşaat maliyetleri artarken maliyet artışı fiyat artışına da yansımaya devam ediyor. Bu sebeplerden dolayı yakın dönemde inşaat maliyetlerindeki artış nedeniyle konut üretiminin azalma olması ve konut fiyatlarına baskıya neden olması bekleniyor.

Buğra Gökçe, milyonlarca kiracıya kara haberi de verdi. Eski İBB sekreteri önümüzdeki dönemde konut satışlarındaki düşüş sebebiyle kiralarda artış olacağının belirtti.

Konut alınamadığı için kiralık eve talebin artacağını aktaran Gökçe, rant odaklı aynı politikalar devam ettiği sürece Türkiye derin bir barınma ve konut krizi yaşamaya devam edeceğini öne sürdü.

MİLLETTE PARA YOK!
Talep yönünde de bir yavaşlama olduğunu aktaran Buğra Gökçe, ‘Milletin parası yok. Yüksek sermaye sahibi bir azınlık dışında konut alabilmek mümkün değil” dedi.

2,5 milyon liralık bir konut kredisinin aylık taksiti kamu bankalarında 98 bin lira olduğunu hatırlatan Buğra Gökçe, böyle bir ödeme yapabilecek insan sayısının kısıtlı olmasından kaynaklı taleplerin daraldığını vurguladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.