Dolar 32,5138
Euro 34,7887
Altın 2.431,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 27°C
Az Bulutlu
Eskişehir
27°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 25°C
Cts 22°C
Paz 21°C

Milyonlarca sürücüyü ilgilendiriyor!

Milyonlarca sürücüyü ilgilendiriyor!
14 Mart 2024 00:31
A+
A-

Eskişehir’de ve diğer bütün şehirlerden arabası olan milyonları doğrudan ilgilendiriyor. Bu işlemi yaptırmayanlara 12 bin TL’ye kadar para cezası kesilecek. İşte detaylar…

2016 öncesi alınmış ehliyetlerin yenilenme zorunluluğu bulunuyor. 15 TL ödeyip ehliyetini yenilemeyenlere 12 bin TL’ye kadar para cezası kesilecek.

Eski tip B sınıfı ehliyetlerin yenilenmesi gerekiyor. Ehliyetlerin değişimi için 31 Aralık 2024 tarihine kadar Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nden randevu alınması gerekiyor. Bu tarihi kaçıranları büyük cezalar bekliyor.

Bu süre içinde ehliyetler yenilenmezse, trafikte eski tip ehliyetle yakalanan sürücülere ciddi miktarda para cezası kesilecektir.

B sınıfı ehliyet sahipleri, yıl sonuna kadar 15 TL ödeyip yenileme işlemi yapmazsa, 2025 yılında 12 bin TL ceza yiyecek.

EHLİYETİMİ NASIL YENİLERİM?
Ehliyet yenileme işlemi için sürücülerin bazı belgeleri hazırlaması ve Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nden randevu alması gerekiyor. İşte yenileme işlemi için gerekli olan belgeler:

Kimlik kartı veya pasaport

Güncel biometrik fotoğraf

Geçerli bir sağlık raporu Kan grubu belgesi (Sağlık raporunda belirtilmişse gerekli değil)

Mevcut ehliyet

Adli sicil kaydı

Yenileme ücreti olarak ödenmesi gereken 15 TL (12 TL harç ve 3 TL değerli kağıt bedeli dahil)

Bu belgelerle randevu gününde ilgili kuruma başvurulduğunda, ehliyet yenileme işlemi gerçekleştirilebilecektir. Unutmayın, eski tip ehliyetlerle 2024 sonrası trafikte yakalanmanın cezası oldukça yüksek ve bu cezaların ilerleyen yıllarda daha da artması beklenmektedir.

EHLİYETİN ŞARTLARI NELER?
Ehliyet yenileme randevusu da nvi.gov.tr üzerinden veya ALO 199’dan alınabiliyor. İşlem nüfus idaresinde gerçekleştiriliyor. Geçerli bir kimlik belgesi, sürücü sağlık raporu, sürücü belgesi değerli kağıt bedeli ve vakıf payı ve bir adet biyometrik fotoğraf isteniyor.

2024 rakamlarına göre toplam 15 lira tutan değerli kağıt ve harç bedelleri Maliye Bakanlığı vezneleri, anlaşmalı bankalar ve PTT şubelerine yatırılabiliyor. Yeni tip sürücü belgeleri uluslararası nitelikte, güvenlik unsurları uluslararası standartlara uygun ve süreli.

İşlemleri tamamlanan yeni kimlik ve sürücü belgeleri, başvuruda belirtilen adrese gönderiliyor.

NASIL YENİ KİMLİK ALIRIM?
Öte yandan kimlik yenileme işlemleri, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünün web sitesi üzerinden veya ALO 199 hattından randevu alınarak gerçekleştiriliyor. Randevulu başvurularda, başvuru işlemleri daha hızlı ve kolay şekilde hallediliyor. Eski kimliklerin yenilenmesinin birçok faydası bulunuyor. Örneğin, çipli kimlik kartlarında biyometrik veriler (parmak izi, yüz tanıma gibi) yer alıyor. Bu sayede, kimlik doğrulama işlemleri daha güvenli bir şekilde yapılabiliyor. Ayrıca, çipli kimlik kartları ile e-imza ve e-devlet hizmetlerinden daha kolay yararlanılabiliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.