Dolar 32,5890
Euro 34,8231
Altın 2.416,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 31°C
Az Bulutlu
Eskişehir
31°C
Az Bulutlu
Çar 27°C
Per 21°C
Cum 25°C
Cts 24°C

Piyasadaki gram altın yokluğu bir krizi de beraberinde getirdi

Piyasadaki gram altın yokluğu bir krizi de beraberinde getirdi
19 Mart 2024 16:09
A+
A-

Altında rekor üstüne rekor kırılırken kuyumcularda seri numaralı altın yokluğu başladı. Piyasada tartışmalara yol açan bu gelişme, kıyıda köşede altını olanlar için uyarı niteliğinde.
Gram altın fiyatlarının 2500 TL’yi bulması üzerine kuyumcularda altın sıkıntısı yaşanmaya başlandı. Vatandaşların altın alım talebine yetişebilmek için darphaneler çifte mesai uygulamasına geçti.

Piyasada yaşanan son gelişmeye göre, piyasada dolaşan bazı altınlar kuyumcular tarafından geri alınmıyor.

ALTIN BİRİKTİRENLER DİKKAT
2024 yılının ilk günlerinden itibaren altın fiyatlarında yaşanan yükseliş hem piyasaları hem de vatandaşları memnun ediyor. Son dönemin yükselen yıldızı olan ve güvenli liman olarak tabir edilen gram altına karşı kuyumcular vatandaşları uyardı. 

YENİ MARKALAR PİYASADA
Piyasada meydana gelen altın sıkıntısının etkileri artık açığa çıkmaya başladı. Gram altın sahiplerine ekonomistlerden bir uyarı geldi. Altın alanında yeni bir dönem başlarken, dolandırıcılara açıkça fırsat doğdu. Özellikle İstanbul’un Kapalıçarşı bölgesinde yaşanan altın sıkıntısıyla birlikte, piyasaya yeni markalar sunuldu.

SERİ NUMARASINA DİKKAT
Ünlü ekonomist Turhan Bozkurt’un son sosyal medya paylaşımına göre, Kapalıçarşı’da gram altın sıkıntısıyla birlikte, tanınmış markaların yerini başka markalar aldı. İAR, İstgold ve Nadir Metal gibi bilindik markaların yerine farklı markalar geçtiği belirtildi. Seri numarası ve sertifika kodu bulunmayan paketlenmiş altınlar da bulunuyor.

Seri numarası ve sertifika kodu olmayan altınlar müşteriler arasında endişe yaratıyor. Kuyumcuda gram altın alan müşteriler, bu eksikliklerle karşılaştıklarında, esnafa “Seri numarası yok mu?” diye sorduklarında, Turhan Bozkurt’un paylaşımına göre, “Biz sizi tanıyoruz, bu yeterli. Sorun yok.” cevabı aldıkları belirtildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.