Dolar 32,5571
Euro 34,8682
Altın 2.429,07
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 30°C
Az Bulutlu
Eskişehir
30°C
Az Bulutlu
Çar 27°C
Per 21°C
Cum 25°C
Cts 23°C

TÜVTÜRK yüzde 58 zam kararı aldı

TÜVTÜRK yüzde 58 zam kararı aldı
13 Mart 2024 23:59
A+
A-

TÜMTİS ve TÜVTÜRK arasındaki toplu sözleşmede imzalanan anlaşma ile çalışanlara %58 oranında zam yapıldı.
TÜVTÜRK’ün Anadolu Taşıt Muayene İstasyonu Yapı İşletim birimindeki çalışanlar, TÜMTİS ile yapılan toplu sözleşme sonucunda yüzde 58 zam alacak.

YÜZDE 58 ZAM GELDİ!
Yapılan anlaşma ile ücretlere %58,5 oranında zammın yanında 100 çalışma günü tutarında ikramiye hakkı verileceği belirtildi.

Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri, TÜMTİS Genel Başkanı Kenan Öztürk, Genel Sekreter Muharrem Yıldırım ve işveren temsilcisi Avukat Yakup Sait Çağlar’ın katılımıyla yapılarak anlaşma sağlandı.

İlk yıl zam oranın yüzde 58,5’lik bir artış sağlanırken diğer yandan ikinci yıl için ücretlerin yeniden değerleme oranında arttırılacağı vurgulandı.

100 GÜNLÜK İKRAMİYE KARARI…
Çalışanlara ikramiye konusunda da önemli düzenlemeye gidildi. 2019 yılı ve öncesinde işe giren sendika üyesi işçilere 100 günlük net ücretleri tutarında ikramiye verilirken, 2019’dan sonra işe giren sendika üyesi işçilere ise 70 günlük net ücretleri tutarında ikramiye verilmesine karar verildi.

Sözleşme kapsamında diğer önemli maddeler arasında fazla mesai ücretlerinde yüzde 80’lik bir zam, bayram ödeneklerinde artışlar, yılbaşı primi, izin yardımı, geçici görev yardımı, yakacak yardımı, evlenme ve doğum yardımı ile ölüm ve sakatlanma durumlarında yapılacak nakdi yardımlar yer aldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.