Dolar 32,5678
Euro 34,9466
Altın 2.425,29
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 27°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
27°C
Hafif Yağmurlu
Per 23°C
Cum 25°C
Cts 21°C
Paz 19°C

100. Yılda adeta etkinlik yağmuru yaşandı

100. Yılda adeta etkinlik yağmuru yaşandı
30 Ekim 2023 20:05
A+
A-

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından Cumhuriyet’in 100. Yılına özel olarak Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı’nda düzenlenen “Bilim Gösterisi” ile Kentpark’ta gerçekleştirilen “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı At Biniş Gösterisi” Eskişehirliler tarafından büyük ilgi gördü.
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin Cumhuriyetimizin 100. Yılına özel düzenlediği etkinlikler bayram coşkusunu yaşatmaya devam ediyor. Bilim Deney Merkezi ve Sabancı Uzay Evi’nin Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı Amfi Tiyatro’da gerçekleştirdiği 100. Yıla özel Bilim Gösterisi’ne bilimseverler akın ettiler.

Etkinlikte Büyükşehir Belediyesi görevlileri tarafından izleyicilere Türk bayrağı dağıtıldı. Başta çocuklar olmak üzere 7’den 70’e her yaştan bilimseverin büyük ilgiyle takip ettiği etkinliğe CHP Eskişehir Milletvekilleri Jale Nur Süllü ve Utku Çakırözer, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayşe Ünlüce ve belediye bürokratları da katıldı.

Gösteri sırasında çocuklar büyük heyecan yaşarken, her yaştan bireye bilimi sevdirmek için çalışan Bilim Deney Merkezi ve Sabancı Uzay Evi görevlilerinin sunumu büyük beğeni topladı. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayşe Ünlüce de burada yaptığı konuşmada Cumhuriyet’in 100. Yılını büyük bir onur ve gururla kutladıklarını belirterek herkesin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı tebrik etti.

Günün diğer etkinliğinde ise Kentpark’ta bulunan At Bakım ve Binicilik Tesislerinde “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı At Biniş Gösterisi” gerçekleştirildi. Gösteri öncesi belediye görevlileri tarafından izleyicilere Türk bayrakları dağıtıldı.

Çocukların ve ebeveyenlerinin heyecanla izlediği etkinlikte at üzerinde Türk Bayrakları ile gösteri yapan biniciler büyük alkış aldılar. Yapılan muhteşem gösteriyi telefonlarıyla ölümsüzleştiren izleyiciler, gösteri sonunda müzikler ve marşlar eşliğinde bayram coşkusunu doyasıya yaşadılar.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.