Dolar 47,0555
Euro 53,9786
Altın 6.061,41
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 28°C
Açık
Eskişehir
28°C
Açık
Per 29°C
Cum 29°C
Cts 30°C
Paz 33°C

15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü anma programına yoğun katılım

15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü anma programına yoğun katılım
Reklam
16 Temmuz 2026 21:41
A+
A-

15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Eskişehir’deki Valilik Meydanı’nda özel anma programı düzenlendi.

Eskişehir Valisi Dr. Erdinç Yılmaz’ın yanı sıra Muharip Hava Kuvveti ve Garnizon Komutanı Hava Orgeneral Rafet Dalkıran, Eskişehir Milletvekilleri Fatih Dönmez, Prof. Dr. Ayşen Gürcan, protokol üyeleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlarımızın katılımıyla gerçekleştirilen program; saygı duruşu, İstiklâl Marşı’nın okunması ve Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Reklam

Program kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 81 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen 15 Temmuz Sancak Koşusunu tamamlayan sporcular tarafından taşınan sancak, Valilik Meydanı’nda Vali Dr. Erdinç Yılmaz’a teslim edildi.

Sancağı teslim alan Vali Dr. Erdinç Yılmaz, yaptığı konuşmada 15 Temmuz’un, Türk milletinin demokrasiye, bağımsızlığına ve millî iradeye sahip çıkarak tarihe altın harflerle yazdığı bir destan olduğunu ifade etti. Eskişehir’in kuruluşun ve kurtuluşun şehri olduğunu belirten Vali Yılmaz, bu toprakların şehit kanıyla yoğrulduğunu, 15 Temmuz gecesinde de Eskişehirlilerin aynı vatan sevgisi ve kararlılıkla meydanları doldurarak hainlere geçit vermediğini söyledi.

Şehit Astsubay Ömer Halisdemir’in kahramanlığına, tankların önüne yatan vatandaşların cesaretine, minarelerden yükselen selalara ve edilen dualara değinen Vali Yılmaz, 15 Temmuz’un yalnızca bir darbe girişiminin engellendiği gün değil; millî iradenin, demokrasinin ve istiklalin zaferi olduğunu vurguladı. Konuşması sırasında Arif Nihat Asya’nın “Bayrak” şiirinden, “Vatansızlar” şiirinden ve Nihal Atsız’ın kahramanlık üzerine yazdığı dizelerden bölümler paylaşan Vali Yılmaz, Türk milletinin vatan sevgisi, bağımsızlık aşkı ve kahramanlık ruhunun hiçbir zaman yok edilemeyeceğini ifade etti.

FETÖ terör örgütünün devletin kurumlarına sızarak Türkiye Cumhuriyeti’ni ele geçirmeyi hedeflediğini ancak Türk milletinin iradesi karşısında hezimete uğradığını belirten Vali Yılmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla milyonların meydanlara inerek hain darbe girişimini bertaraf ettiğini söyledi. Türk milletinin Çanakkale’den Sakarya’ya, Kut’ül Amare’den 15 Temmuz’a kadar aynı inanç ve kararlılıkla vatanını savunduğunu ifade eden Vali Yılmaz, Türkiye Yüzyılı hedeflerine birlik ve beraberlik içerisinde yüründüğünü, ülkemizin birlik ve bütünlüğünü hedef alan her türlü girişime karşı daima uyanık olunması gerektiğini vurguladı.

Reklam

Konuşmasının sonunda başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitleri rahmet ve minnetle, gazileri şükranla anan Vali Dr. Erdinç Yılmaz, birlik ve beraberlik içerisinde Türkiye Yüzyılı hedeflerine ulaşacaklarına olan inancını dile getirerek konuşmasını tamamladı.

Program, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın hitabının canlı olarak izlenmesi, ilahi dinletisi, Mithat Körler konseri ile devam etti. Gece, sela okunması ve Fetih Suresi tilavetiyle devam etti.

Reklam
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.