Dolar 32,5467
Euro 34,8706
Altın 2.423,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 27°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
27°C
Hafif Yağmurlu
Per 23°C
Cum 25°C
Cts 21°C
Paz 19°C

18 saat süren orman yangını kontrol altına alındı

18 saat süren orman yangını kontrol altına alındı
16 Ağustos 2023 15:29
A+
A-

Eskişehir Alpu ilçesi Taştepe mevkiinde başlayan orman yangını 18 saat sonra kontrol altına alındı.
Yangına sebep olan durum ve yapılan müdahaleler hakkında Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğünce yapılan basın açıklamasında, “15.08.2023 Salı günü 12.30 saatlerinde çıkan yangının ihbarını Karlık gözetleme kulesi verdi. İlk tespitlere göre yangının bir önceki gece yıldırım düşmesiyle başladığı düşünülüyor.

Eskişehir’de konuşlu bulunan arozöz ve su tankerleri ile başlayan müdahaleye, daha sonra Orman Genel Müdürlüğüne ait 5 helikopter ve 1 uçakta katıldı. Rüzgarın çok olması ile geniş bir alana yayılan yangına Sakarya, Bilecik, Afyonkarahisar ve Kütahya illerinden de arazöz ekipleri ve belediye itfaiyeleri de çağrıldı. Sarp bir alanda devam eden yangını Orman Bölge Müdürü İsmail Çetin yönetti. Daha sonra Orman Genel Müdür Yardımcısı Recep Ateş’te yangın yerine geldi.

Civar illerden gelen destek ile orman yangınında 14 arazöz, 7 su tankeri, 3 itfaiye, 3 iş makinesi, 5 helikopter, 1 uçak ve 100’ün üzerinde personel görev aldı.

Ekiplerin etkin müdahalesi ile sabah saatlerinde kontrol altına alınan orman yangınında soğutma çalışmalarına devam ediliyor. Karaçam ve ardıç ağaçlarından oluşan alanın ne kadarının zarar gördüğünün tespiti için ölçüm yapılacak.​” ifadelerine yer verildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.