Dolar 32,5243
Euro 34,8011
Altın 2.430,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 27°C
Az Bulutlu
Eskişehir
27°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 25°C
Cts 22°C
Paz 21°C

2023’te 21 yeni park vatandaşların kullanımına açıldı

2023’te 21 yeni park vatandaşların kullanımına açıldı
4 Ocak 2024 19:37
A+
A-

Tepebaşı Belediyesi, kent yaşamı içinde önemli bir yer tutan parklar konusunda yürüttüğü çalışmalarla öncü bir belediyecilik anlayışı ortaya koyuyor. 2023’te Tepebaşı’na 22 bin 865 metrekarelik 21 yeni park alanı kazandırılarak kent halkının kullanımına sunuldu.

Tepebaşı Belediyesi tarafından yapılan park düzenlemeleri, yenileme, yapım ve onarım çalışmaları kentin çehresini değiştiriyor.

2023 yılı da Tepebaşı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından verimli bir yıl olarak geride kaldı. Belediye ekipleri tarafından yıl boyunca yapılan çalışmalar ile 22 bin 865 metrekarelik 21 yeni park kente kazandırıldı. Öte yandan 50 bin 41 metrekare alana sahip 7 adet park da yenilenerek kent halkının hizmetine sunuldu.

Yapılan çalışmalar neticesinde Tepebaşı ilçesindeki toplam park alanı da 2 milyon 429 bin 329 metrekareye ulaştı.

Başkan Ataç: Yeşiller içinde bir kent hedefimize ulaştık

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç da Tepebaşı’nda gerçekleştirilen yeşil alan çalışmalarının başarıya ulaştığını belirterek, “Tepebaşı bölgemiz, bünyesindeki parklar ile vatandaşlarımız için önemli bir mola yeri, soluk alma noktası konumunda. Yeşil alan oranları ile zaten başarılı bir seviyede bulunan ilçemize yeni parklar yapmaya, mevcut parklarımızı da yenilemeye devam ediyoruz. Vatandaşlarımızdan parklarımız ile ilgili aldığımız geri dönüşler çok olumlu, insanımız yeşil alanları seviyor. Aynı zamanda çocuklarımızın da güzel ve sağlıklı biçimde vakit geçirebileceği alanlar oluşturmak çok önemli. 2023’te 22 bin 865 metrekarelik 21 yeni parkı kent halkımızın hizmetine sunduk, 7 adet parkımızı da yeniledik. Park yapım ve yenileme çalışmalarında son bir yıl içinde 23 adet spor aletinin montajını yaptık. Muhtelif mahallelerimizde 1 adet basketbol, 1 adet futbol, 1 adet voleybol sahası olacak şekilde 3 adet spor sahası yaptık. Park yapım çalışmaları kapsamında 1 adet 358 metrekarelik bisiklet parkuru Uluönder Mahallesi Fevzi Çakmak Caddesi ile Samimi Sokak Parkı’nda vatandaşlarımızın hizmetine sunuldu. Tepebaşı, kendine yakışır, şık ve çağdaş yeşil alanları ile iftihar edilen bir bölge oldu, bunun için çok mutluyum” diye konuştu.

Tepebaşı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü yetkilileri de kent genelinde park yapım, onarım ve yenileme çalışmalarının aksatılmadan sürdürüleceğini ifade etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.