Dolar 32,5556
Euro 34,8951
Altın 2.430,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 27°C
Az Bulutlu
Eskişehir
27°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 25°C
Cts 22°C
Paz 20°C

22-23 civarında imza kaldı

22-23 civarında imza kaldı
3 Temmuz 2021 17:13
A+
A-

Akif Yer: “Eskişehirspor’u şu an divan heyeti yönetiyor. Transfer tahtasının açılması için 84 imza gerekiyor. Bu imzaların büyük kısmı alındı. 22-23 civarında imza kaldı. Bugüne kadar alınan tüm imzalar için 1 lira ödeme yapılmadı.”

Eskişehirspor Muhabiri Akif Yer, Radyospor mikrofonlarına konuştu. Anadolu takımlarının konuşulduğu spor programı olan ‘Üçleme’ programında konuşan Yer, Nazım Türknas ve Volkan Yılmaz’ın sorularını yanıtladı.

Akif Yer programda özetle şu ifadeleri kullandı;

“Eskişehirspor son beş sezonda sadece bir kez transfer yasağını kaldırabildi. O da 2019 yılının Ocak ayında. Fuat Çapa’nın teknik direktörlüğünde ‘Bizim Çocuklar’ sloganının ilk kez kullanıldığı sezonda transfer açılabilmişti.

Eskişehirspor’un borcu 11.06.2021 tarihinde 246 milyon borcu açıklandı. Bu borcun yasal faizleri ve dosya masrafları ile birlikte 300 milyon civarında olduğunu tahmin ediyoruz. 121 futbolcu, 87 eski yönetici, 45 antrenör, 18 menajer, 3 futbol kulübü, 112 yerel işletme ve 200 civarında Eskişehirspor’da çalışmış veya halen çalışan personelin bu kulüpten alacağı bulunuyor. Trabzonspor’un imzası sadece kendilerini değil, tüm bu alacaklıları ilgilendiriyor. Eskişehirspor kapanırsa yaklaşık 600 kişinin hak edişleri de yok olup gidecek.

Eskişehirspor 2016 yılında küme düştüğünde güncel borcu 89 milyon lira açıklanmıştı. Kulübün 5 yıl önce de 9 milyon Euro civarında döviz borcu bulunuyordu, bugün de 9 milyon Euro civarında döviz borcu bulunuyor. Bu beş yıllık süreçte kapatılan yabancı oyuncu dosyaları olsa da, transfer tahtası kapalıyken ve 2019 yılının Ocak ayında açılan transferde eklenen döviz borçlu dosyalar oldu. Örnek vermek gerekirse, Cristian Tănase isimli futbolcu ile sözleşme imzalanmış. Transfer yasağı kaldıramamış ve bu sebeple oynatılamamış. Ancak sözleşme imzalandığı için oyuncu FIFA’ya başvurup alacağını belgelemiş. Rumen futbolcunun bugün 400 bin Euro net alacağı bulunuyor ve bu oyuncu 1 dakika bir forma giymemiş.

Camiada başkan olmak isteyen kimse çıkmadı. Düzenlenen dört kongre de ertelendi. Kulübü şu an divan heyeti yönetiyor. Transfer tahtasının açılması için 84 imza gerekiyor. Bu imzaların büyük kısmı alındı. 22-23 civarında imza kaldı. Bugüne kadar alınan tüm imzalar için 1 lira ödeme yapılmadı. İmza veren herkes ‘Eskişehirspor yaşasın’ ümidi ile imzasını verip alacağını öteledi. İmza veren kişiler borçlarını silmiyorlar. Sadece bir transfer sezonluğuna erteliyor. Trabzonspor başkanının konuşmasındaki hata da burada. Eskişehirspor yetkilileri Trabzonspor yöneticilerine bormuzu silin demedi. Borcun hibe edilmesi gibi bir durum söz konusu değil.

Eskişehirspor yaşacak ki alacaklıların para da yaşasın. Kulüp kapanıp giderse, kimse beş kuruş para alamaz. Muhattap bile bulamazlar. SGK, vergi ve banka borçları eski yöneticilere fatura edilir. Diğer alacaklılar alacaklarını alamaz.

Necati Ateş mahkemisi futbolcu lehine sonuçlandı. Necati’nin Eskişehirspor’dan bildiğim kadarıyla resmi olarak 700 bin Euro + 170 bin Euro alacağı bulunuyor. Divan Kurulu üyesi Mehmet Şimşek ile görüşen Necati Ateş transfer yasağının kaldırılması için imza verdi. Eskişehirli gazeteci Süha Bozkurt’a da verdiği demeçte, “Eskişehirspor Süper Lig’e çıkana kadar herhangi bir şekilde alacağını talep etmeyeceğim” demiş. Kendisine teşekkür ederiz.

Eskişehirspor’un kadrosunda şu an 19 futbolcusu var. Geçtiğimiz sezon TFF 1.Lig’de sadece 8 puan toplayabilen kadrodan bugün itibariyle 20 oyuncu ayrıldı. Şu an mevcut kadronun en yaşlı futbolcusu 31 yaşındaki Onur Bayramoğlu. Diğer 18 oyuncunun da en yaşlısı 21-22 yaşındaki oyuncular. U17 ve U19 liginden tanıdığımız genç oyuncular dışında elimizde oyuncu kalmadı.

12 Temmuz tarihinde kongre yapılacak. Şu ana kadar adayız diyen çıkmadı. Yaklaşık 300 milyonluk borcun altına elini sokmak isteyen varsa da biz duymadık. 84 bin passoligli taraftarı bulunan hacmi büyük bir camiayız. Eskişehirspor elbette kapanmayacaktır.

Mehmet Özcan’ın sözleşmesi 31 Mayıs tarihinde sona erdi. 10 Ağustos 2021 tarihinde bu futbolcu 23 yaşına girecek. Eğer 22 yaşında bir takıma transfer olursa alan kulübün Eskişehirspor ve Adana Gençlerbirliği takımlarına yetiştirme bedeli ödemesi gerekiyor. Ben Mehmet Özcan’ın 10 Ağustos tarihinden önce bir takıma imza atacağını düşünmüyorum. Mehmet Özcan’ın Adanalı olması, Fatih Terim’in Adanalı olması. Mehmet Özcan’ın menajeri Murat Erdoğan da Galatasaray’ın eski futbolcusu. Galatasaray’ın da iki yıldır Mehmet’i istediğini biliyoruz. Ben Mehmet’in Galatasaray’a gideceğinizi düşünüyorum. Plase olarak da Adana Demirspor’un ismini veriyorum.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.