Dolar 32,5532
Euro 34,9466
Altın 2.422,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 27°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
27°C
Hafif Yağmurlu
Per 23°C
Cum 25°C
Cts 21°C
Paz 19°C

3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri farkındalık oluşturacak

3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri farkındalık oluşturacak
30 Kasım 2023 22:50
A+
A-

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında düzenleyeceği anlamlı etkinlikler ile bu alanda önemli bir toplumsal farkındalığa imza atacak.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, engelli bireyler için başta sosyal, kültürel, sağlık, spor ve eğitim konularında toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla bir birinden özel etkinlikler düzenliyor.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Sosyal Hizmetler Dairesi Engelli Hizmet Birimi tarafından düzenlenecek ilk etkinlik 1 Aralık Cuma saat 10.00-17.00 saatleri arasında Espark AVM Zemin Katta “Empati Parkuru” ile başlayacak.

Saat 14.00’te ise Zihinsel Engelli Gündüz Yaşam Merkezi’nden hizmet alan özel bireylerin “Resim ve El Sanatları Sergisi”nin açılışı gerçekleştirilecek. Engelli bireylerin el sanatları, seramik, resim ve dekoratif tasarım atölyelerinde ortaya çıkardığı el emeği ürünlerden oluşan sergi, 4 Aralık’a kadar Haller Gençlik Merkezi’nde Eskişehirliler ile buluşmaya devam edecek.

2 Aralık Cumartesi Günü 09.30’da ise Kentpark Kapalı Yüzme Havuzunda sporun birleştirici ruhuyla anlamlı bir buluşma yaşanacak. Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığınca düzenlenen, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü Yüzme Yarışları”nda özel sporcular, bedensel engelliler, görme engelliler, işitme engelliler ve gelişim gösteren lisanslı sporcular bir araya gelecekler. Saat 14.00’te engelli dernekleri, engelli bireyler ve ailelerinin de katılımıyla Çankaya mahallesinde bulunan Ekin Düğün Salonu’nda “3 Aralık Dünya Engelliler Günü Yemeği” düzenlenecek.

3 Aralık Pazar günü 18.00’de ise Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Kültür Sarayı’nda (Opera) Şehir Tiyatrolarının ev sahipliğinde engelli bireyler Mactbeth adlı oyunu izleyecekler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.