Dolar 32,5678
Euro 34,9466
Altın 2.425,29
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 27°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
27°C
Hafif Yağmurlu
Per 23°C
Cum 25°C
Cts 21°C
Paz 19°C

30 Ağustos Kabul Töreni’ne yoğun ilgi

30 Ağustos Kabul Töreni’ne yoğun ilgi
31 Ağustos 2023 17:07
A+
A-

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101. yıl dönümü kutlamaları kapsamında, Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy ve eşi Hülya Aksoy, DSİ 3. Bölge Müdürlüğünde Kabul Töreni düzenledi.
Vali Hüseyin Aksoy ve Hülya Aksoy’un davetlileri kapıda karşıladığı Kabul Törenine; protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri, vali yardımcıları, askeri erkân, kaymakamlar, kamu kurum ve kuruluşların üst düzey yetkilileri, sivil toplum kuruluşu yöneticileri, şehit aileleri ve gaziler, iş adamları ve milli sporcular katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ve İl Müftüsü Bekir Gerek’in yaptırdığı dua ile başlayan programda, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla düzenlenen Kabul Törenine katılan konuklarına teşekkürlerini ileten Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy tören esnasında yaptığı konuşmasında: “Sizleri en içten duygularımla, muhabbetle selamlıyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun. Milletimize bu zaferi armağan eden İstiklal Harbimizin Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Büyük Millet Meclisi’mizin kıymetli üyelerini, kahraman ordumuzun tüm askerlerini rahmetle yad ediyorum. Ağustos ayı, zaferler ayıdır. Türk milleti için Ağustos ayının önemi çok büyüktür. Kurtuluş Savaşının zaferle sonuçlandığı Ağustos, Eskişehir’imizin kurtuluşunun da müjdecisi olmuştur.” dedi.

Vali Aksoy konuşmasının devamında şunları söyledi;

“19 Mayıs 1919’da istiklal yürüyüşüne çıkan Ulu Önder Atatürk, silah arkadaşları ile Türk milletini 30 Ağustos 1922 tarihi itibari ile zafere ulaştırmış, bağımsızlığımızı dünyaya tescil etmiştir.

1071 yılının 26 Ağustos’u Anadolu’ya girişimizin, 1922 yılının 26 Ağustos’u Anadolu’dan çıkmayacağımızın dosta, düşmana ilanıdır. 30 Ağustos Zaferi ise Türk milletinin bu topraklarda ilelebet kalacağını müjdeleyen bir tarih olmuştur. Bu toprakları bize vatan kılmak için bin yıldır cepheden cepheye koşarak can veren tüm şehitlerimizi şükranla yad ediyorum. Şehitlerimizin hepsine Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize sıhhat ve afiyet temenni ediyorum.

Fetihlerle yurt eylediğimiz bu coğrafya, savaş meydanlarında kazandığımız zaferlerden öte bir anlam taşımaktadır. Her zafer insanlığımızın nişanesi, her fetih, medeniyetimizin ihya ve inşa süreci olmuştur. Sevgi medeniyetimizin mimarı Yunus’a yurt olan bu topraklar, gelecek yüzyıllarda da nice gönüllerin fethine vesile olacaktır. Gönül elçisi Yunus’un yurdundaki üç meydan muharebesi zaferiyle bağımsızlığımız bizlere armağan edilmiştir. Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ün yurtta ve dünyada mirası da sevgi ve barış ilkesi olmuştur.

Zafer Bayramının 101. yıl dönümünde, yönümüzü Türkiye Yüzyılı’na çevireceğiz. Yunus gibi “İşitin ey yarenler” diyeceğiz, çocuklarımıza ve gençlerimize vereceğimiz umut ve ufukla ikinci yüzyıla emin adımlarla ilerleyeceğiz. Ecdadımızın emanetini Türkiye Yüzyılı ile taçlandıracağız.

Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da önümüze çıkan her engeli aşacak kudret ve kararlılığa sahibiz. Zafer ruhunun, geçen yüzyılda tarih sahnesinden silinmek istenen milletimizin gelecek yüzyılda şahlanışına vesile olacağına inanıyorum.

Başta Atatürk olmak üzere bu vatanı canından aziz bilen tüm şehitlerimizi tazimle anıyorum. Bu anlamlı gecede bizlerle beraber olduğunuz için hepinize teşekkür ediyorum. Bayramınızı kutluyor, nice bayramlara erişmeyi Allah’tan diliyorum.”

Konuşmanın ardından Vali Aksoy ile eşi, davetliler ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Kabul Töreni 30 Ağustos Zaferi’nin anısına pasta kesilmesiyle sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.