Dolar 32,5562
Euro 34,8667
Altın 2.427,00
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 30°C
Az Bulutlu
Eskişehir
30°C
Az Bulutlu
Çar 27°C
Per 21°C
Cum 25°C
Cts 23°C

‘Adım Adım Cumhuriyet’ müzik ve dans gösterisi ilgi topladı

‘Adım Adım Cumhuriyet’ müzik ve dans gösterisi ilgi topladı
8 Aralık 2023 22:40
A+
A-

Anadolu Üniversitesi Halkbilim ve Araştırmaları Merkezi tarafından düzenlenen “Adım Adım Cumhuriyet” adlı müzik ve dans gösterisi Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi Opera ve Bale Salonunda dinleyicilerle buluştu.
Konsere, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, Eskişehir İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Erhan Demir, Bilecik Vali Yardımcısı Akın Ağca, Halkbilim ve Araştırmaları Merkezi Müdürü Doç. Dr. Hasan İslatince ve pek çok sanatsever katılım gösterdi.

Doç. Dr. Hasan İslatince: “Cumhuriyet yurdumuz için en büyük kazançtır”

Adım Adım Cumhuriyet adlı müzik ve dans gösterisinin açılış konuşmasını yapan Halkbilim ve Araştırmaları Merkezi Müdürü Doç. Dr. Hasan İslatince şu sözlere yer verdi: “Anadolu Üniversitesi Halkbilim ve Araştırmaları Merkezi son yıllarda yaptığı kültür sanat çalışmaları ile Türk kültür belleğinde yer alan şahsiyetlerin ve olayların hikâyelerini çeşitli projelerle gündeme getirdi. Bu kapsamda merkez olarak Cumhuriyetin 100. yılında gerçekleştirilecek etkinlikler kapsamında kurtuluş mücadelemizin köklü hatırasını yaşatmak ve bu şanlı tarihi genç kuşaklara aktarmak amacıyla izleyeceğiniz gösteriyi hazırladık.” Doç. Dr. İslatince konuşmasının devamında, cumhuriyetin özgürlüğün güvencesi, çağdaşlığın göstergesi, demokrasinin en büyük dayanağı ve dünya üzerindeki ülkelerde uygulanabilen en insancıl en demokratik yönetim şekli olduğunun altını çizdi.

12 farklı bölümden oluşan “Adım Adım Cumhuriyet” gösterisinde Halkbilim ve Araştırmaları Merkezi; Bir Fırtına Tuttu Bizi, Hey Gidi Karadeniz, Sarı Gelin, Uzun İnce Bir Yoldayım, Avşar Bozdağı, Karahisar Kalesi Yıkılır Gelir, İzmirin Kavakları gibi eserleri seslendirirken sahnelenen dans gösterisi ile sanatseverlere keyifli dakikalar yaşattı. “Adım Adım Cumhuriyet” müzik ve dans gösterisinin Tarih Danışmanlığını Prof. Dr. Kemal Yakut yaparken Müzik ve Orkestra Yönetmenliğini Uzm. Hasan Uğur Önlü üstlendi. Gösterinin dans ve kareografileri ise Öğr. Gör. Ahmet Şamil Erkoçak ve Dr. Mustafa Uluyol tarafından hazırlandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.