Dolar 43,2840
Euro 50,8094
Altın 6.586,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 0°C
Çok Bulutlu
Eskişehir
0°C
Çok Bulutlu
Sal 2°C
Çar 2°C
Per 4°C
Cum 8°C

Ağaçlar bir bir budanıyor

Ağaçlar bir bir budanıyor
20 Ocak 2026 21:48
A+
A-

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, kent merkezinde ağaçların sağlıklı gelişimini desteklemek ve şehir estetiğini artırmak amacıyla budama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. 2025-2026 yılı kış dönemi ilk budama çalışmasını Selami Vardar Bulvarı’nda gerçekleştiren ekipler, ardından kentin farklı noktalarında çalışmalarına devam etti.

Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekipleri; Vali Sönmez Caddesi, Gün Sazak Caddesi, Aziz Zeytinoğlu Caddesi, Tarih Bulvarı, 2. Arabacılar Bulvarı, Goncagüller Caddesi, Koza Caddesi, Mustafa Özel Bulvarı, Kartopu Caddesi, Şehit Sabutay Alkan Caddesi ve Piri Reis Caddesi’nde budama çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmaların ilerleyen günlerde kentin diğer cadde ve bulvarlarında da devam edeceği bildirildi.

Bitkilerin dinlenme mevsimi olan kış döneminde yapılan budama işlemleriyle ağaçların daha sağlıklı ve güçlü bir şekilde gelişmesi hedefleniyor. Parklardan refüjlere kadar geniş bir alanda yürütülen çalışmalar sayesinde hem kent estetiği artırılıyor hem de olası risklerin önüne geçilerek vatandaşların can ve mal güvenliği sağlanıyor.

Büyükşehir Belediyesi, budama çalışmaları sırasında araç trafiği ve yaya güvenliğine azami özen gösterildiğini belirterek, Eskişehir’i daha yeşil ve yaşanabilir bir kent haline getirmek için çalışmaların planlı şekilde sürdürüleceğini ifade etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.