Dolar 32,5634
Euro 34,9460
Altın 2.426,73
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 27°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
27°C
Hafif Yağmurlu
Per 23°C
Cum 25°C
Cts 21°C
Paz 19°C

Ahmet Ataç “Her şey Tepebaşı için” dedi

Ahmet Ataç “Her şey Tepebaşı için” dedi
3 Mart 2024 22:19
A+
A-

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, “Her şey Tepebaşı için” sloganıyla düzenlendiği lansmanda gelecek dönem de hayata geçireceği projeleri açıkladı.
Şirintepe’deki Yunus Emre Spor Tesisleri’nde düzenlenen toplantı miting havasında geçti. Etkinliğe Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, CHP Eskişehir Milletvekilleri Jale Nur Süllü ve İbrahim Arslan, Eskişehir Büyükşehir Adayı Ayşe Ünlüce, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, CHP İl Başkanı Talat Yalaz, partililer ile çok sayıda vatandaş katıldı. Toplantıda iş dünyasından ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinden çok sayıda isim de yer aldı. Gazeteci Ümit Zileli de toplantıyı takip edenler arasındaydı. Ataç’ı çocukları Cenk Ataç ile Zeynep Ataç ve kız kardeşleri yalnız bırakmadı.

GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Salondakilere Ataç’ın geçmiş dönem yaptıkları ve gelecek dönemde yapacaklarını anlattığı videolar izletildi. Salonda zaman zaman duygusal anlar da yaşandı. Ataç, konuşmak için çıktığı kürsüde gözyaşlarını tutamadı. Ataç, kürsüde bulunan Kalabak şişesinden su içerek AK Parti’nin Büyükşehir adayı Hatipoğlu’na göndermede bulundu. “Kalabak’tan başka su tanımam” diyen Ataç’ın sözleri salondan büyük alkış aldı.
Salonda CHP’nin Kütahya Belediye Başkan adayı Eyip Kahveci’yi de selamlayan Ataç, Kahveciyi kürsüye davet ederek, “El birliği ile Kütahya’ya sefer yapalım” dedi.

“BEŞ YIL NADASA BIRAKTINIZ”

Dört dönemdir Tepebaşı’nda belediye başkanlığı yaptığını anlatan Ataç, Tepebaşı’nda sıradan işler değil, nitelikli işler yaptıklarını söyledi. Ataç, konuşmasında şunları söyledi: “20 yıl dile kolay, beş yıl da beni nadasa bırakmıştınız. Ben seçmeyi de yaşadım, kaybetmeyi de yaşadım. 1999’da seçildiğim ilk beş yılda mütevazi Tepebaşı’nın geleceği hazırlandı. Altyapısı ve üstyapısı hazırlandı, yeşil alanları tanzim edildi. 2009’da açık arayla Tepebaşı’nı yeniden aldım. O zaman ki belediye başkanına ‘tut diye verdim, yut diye vermedim’ dedim. İkinci dönemde Tepebaşı’nın kaderi farklı yöne gitmeye başladı.
Sıradan iş yapmak istemedik. Eskişehir’de ve Türkiye’de ilk olmasına dikkat ettik. Bunu da başardık. 99’da Tepebaşı’nda spor sahası yoktu. Market değil iri market yoktu. Kamyon kasasından alışveriş yapıyorduk. Tozunu, çamurunu çok iyi biliyoruz. Çamurun rengine bakarak hangi mahalle ayrımı yapılıyordu. Kurak bir Tepebaşı’ydı, bugün 2 bin 500 dönüm yeşil alanı suluyoruz. Kişi başına düşen yeşil alan miktarı 13 metrekare. Bugün yaptıklarımızı kimse düşünmüyordu belki ama hepsini yaptık.”

“SARI KARTI GÖSTERECEĞİZ”

Konuşmasında hükümeti eleştiren ve ülkedeki yoksulluğa dikkat çeken Ataç, “31 Mart’ta bunlara sarı kartı göstereceğiz. Genel seçimlere dört yıl var. Bunlara karşı direneceğiz” dedi.

YENİ DÖNEM PROJELER;
Ataç’ın, Birleşmiş Milletler ’in belirlediği 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri doğrultusunda hazırladığı projeler şöyle;

Aşağısöğütönü Spor Kompleksi
Şirintepe Erken Çocukluk Eğitim Merkezi
Muttalıp Erken Çocukluk Eğitim ve Etüt Merkezi
Şirintepe Kız Öğrenci Yurdu
Çamlıca Erken Çocukluk Eğitim Merkezi
Çamlıca Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi
Zincirlikuyu Alzheimer Merkezi
Fevzi Çakmak Deneyimli Kafe ve Beldevi
Boyacıoğlu Deneyimli Kafe ve Beldeevi
Çamlıca Yaşam Merkezi
Doğal Yaşam Merkezi
BAKSAN ve Keresteciler Dönüşüm Projesi
Muttalıp Nikah, Düğün ve Davet Salonu
Afet Koordinasyon ve Lojistik Merkezi
Aşağısöğütönü Kent Meydanı ve Afet Toplanma Merkezi
Çatı üzeri GES projesi (Çamlıca Yaşam Merkezi)
İklim Dostu İmar Planlaması
Yeraltı Otoparkları
Kırsal Kalkınma Destekleri
Parklar, Gönüllü Bahçeleri ve rekreasyon alanları
Hanımeli Sokağı Yenileme Projesi

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.