Dolar 32,5561
Euro 34,8438
Altın 2.432,17
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 27°C
Az Bulutlu
Eskişehir
27°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 25°C
Cts 22°C
Paz 21°C

Akçar, “Değişim söyleminin de bir adabı olur!”

Akçar, “Değişim söyleminin de bir adabı olur!”
18 Temmuz 2023 11:23
A+
A-

CHP’nin farklı kademelerinde başarılı çalışmalara imza atan Avukat Hüseyin Akçar, son dönemde gündemdeki CHP’deki değişim tatışmalarına sert bir dille açıklama yaptı. Eskisehir.net’e konuşan Akçar, “Değişim söyleminin de bir adabı olur” dedi. Akçar’ın açıklaması şu şekilde;
28 Mayıs akabinde CHP’nin içinde değişim söylemleri birdenbire ve fütursuzca başladı. Fütursuzca diyorum çünkü bir şey istemenin de adabı olur. Yöntemi olur.

Eleştiriler mutlaka olacak, ancak bunların dozunun parti tüzüğüne aykırı olmaması bütün partililerden beklenen yegane davranış olacaktır. Aynı zamanda partiyi kamuoyu önünde “oyuncak” etmemek anlamında çaba sarf edilmesi bütün üyelerden titizlikle beklenir. Biz beklemeyi bir yana bırakalım; patır patır söylem geliştiren parti yöneticileri, belediye başkanları buldukları gazeteciye , buldukları haber sitesine demeç vermeyi kendilerine görev bilir hale geldiler. Hatta bununla da yetinmeyip yürüyüşe geçenler bile oldu. Kimlerden bahsettiğimizi tahmin ediyorsunuz.

Bu kişilerin 28 Mayıs öncesindeki söylemlerine, sosyal medya paylaşımlarına, konuşmalarına baktığımızda ne denli ikircikli bir davranış içerisinde olduklarını da net olarak görmemiz mümkün.

Partiyi çok iyi bilen, tüzüğüne hakim olan bu kişiler hakkında yakın zamanda bir karar verilecek mi?
Her ne kadar tüzüğün değiştirilmesine yönelik hazırlıklar başlamış olmasına rağmen şu andaki parti tüzüğü yürürlükte ve uygulanacak maddeler mevcut tüzüğün maddeleri olacaktır .

Tüzüğün 68. Maddesi partiden kesin çıkarma kurallarını düzenliyor. Madde içinde yer alan bazı fıkralar gerçekten dikkat çekici. Şöyle ki;

……

b) Partide aldıkları görev ve sorumlulukla ve üyelikle bağdaşmayan tutum ve davranışlarda bulunmak,

d) Partinin temel ilkelerine aykırı siyasal çalışmalara ve eylemlere katkıda bulunmak,

e) Parti adaylarına karşı ya da başka parti adaylarından yana açık ya da gizli çalışmak,

……

Madde içeriğinde bunların dışında düzenlenen bir sürü davranış bulunuyor. Hatta bu eylemlerin basın yayın organları ve sosyal medya yoluyla işlenmesi halinde bir üst cezayı gerektiren hüküm de uygulanabilir deniyor. Gerçi kesin çıkarmanın da üstü ne olacak!

Söz gelimi “DEĞİŞİM” söylemi içerisinde sarfedilen sözler, eylemler, çarpıcı açıklamalar 28 Mayıs öncesindeki davranışların samimiliğini de gözler önüne seriyor gibi. Dışarıdaki bütün vatandaşlar bunları da gördükçe bizim samimiyetimizi haliyle sorgular hale geliyor.

Bu yüzden “DEĞİŞİM” söyleminin de bir adabı olur. Vur abalıya şeklinde söylenen sözler ve davranışlar, demeçler bu partide hiç bir şekilde cezasız kalmaz.

Cumhuriyet Halk Partisi, halkın her zaman nabzını tutmuş ve kendi içerisinde gerçekleştirdiği kurultaylarda hesabını şeffaflıkla verebilen bir partidir.

Yeter ki demokratik ortama nifak tohumu sokulmasın!

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.