Dolar 32,5484
Euro 34,8443
Altın 2.433,95
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 27°C
Az Bulutlu
Eskişehir
27°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 25°C
Cts 22°C
Paz 21°C

Anadolu Üniversitesi Kırgızistan’dan özel konuklarını ağırladı

Anadolu Üniversitesi Kırgızistan’dan özel konuklarını ağırladı
22 Mayıs 2023 19:27
A+
A-

Uluslararası iş birliği protokolü kapsamında Anadolu Üniversitesinin ortağı olan Kırgızistan Uluslararası Üniversitesinden Rektör Yardımcısı Baatırbek Akılbekov ve Dış İlişkiler Koordinatörlüğünden Edil Esenov, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal’ı ziyaret etti.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Resül Usul ile Uluslararası İlişkiler Biriminden Öğr. Gör. Gamze Alper ve Öğr. Gör. Lili Feng’in de katıldığı toplantıda, var olan iş birliği protokolünün yenilenmesi, ikili ilişkilerin Erasmus+ KA171 ve öncelikli olarak işletme ve iktisat alanlarında çift diploma programlarını kapsayacak şekilde genişletilmesi üzerinde anlaşmaya varıldı.

Ziyarette ayrıca Açıköğretim Sistemi hizmetlerinin Kırgızistan’da yaygınlaştırılması ve Kırgız uyruklu öğrencilerin uluslararası öğrenci statüsünde Üniversitemizde öğretim görmesi konusunda değerlendirmelerde bulunuldu. Ziyaretin ardından Kırgızistanlı misafirler Merkez Müdürü Prof. Dr. Haşim Şahin ve Müdür Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Aysel Kaya eşliğinde Anadolu Üniversitesi Türk Dünyası Bilim Kültür ve Sanat Merkezi’ni de gezdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.